Aali Lilleorg • 10. veebruar 2016
Jaga lugu:

Ilves: krüptograafia kasutus tõstab riigi infosüsteemi turvalisust

Foto: unsplash.com

Riigikaitse nõukogu arutas riigi infosüsteemide haavatavust ja turvalisuse tagamise võimalusi, teatas presidendi kantselei.

Pilvekonverentsil 2016 analüüsime küberturvalisuse riskitegureid ja arutame kuidas pilvelahenduste tippsaavutusi saaks edukat kasutada sinu äris.

Esinevad Levira tegevjuht Mart Einpalu, Cybernetica turundusjuht Siret Schutting, Sertifitseerimiskeskuse juhatuse liige Kalev Pihl, Eesti Vabariigi IT-arhitekt Andres Kütt, Microsofti Balti regiooni juht Rain Laane, Sharemindi looja ja värskelt presidendilt noore IT-teadlase eripreemia saanud Dan Bogdanov jpt.

Rohkem infot siin.  

Registreeru siin

 

President Toomas Hendrik Ilvese kutsel kogunenud nõukogu keskendus riigi IT-valdkonna võimalikele haavatavustele, koostööle erasektoriga, krüptograafia-alase teadlikkuse tõstmisele, samuti riigi infosüsteemide rahastamisele.

„Riik peab olema tark tellija. Selleks tuleb investeerida inimestesse, et meil oleks suutlikkus hallata kogu IT-arenduse tsüklit tellimuse koostamisest kuni ülalpidamise ja edasiarendamiseni,“ rõhutas president Ilves, rääkides avaliku ja erasektori koostööst riigile olulise IT-taristu haldamisel.

Riigipea ütles veel, et Eesti riigil on vaja adekvaatselt hinnata nii krüptograafia maailmas toimuvaid arenguid kui ka seda kuidas need mõjutavad riigi infosüsteemi turvalisust. „Meil on vaja tõsta Eesti riigisektoris teadlikkust krüptograafiast, et riik oleks tellijana võimeline võtma õigeaegselt kasutusele kaasaegseid ja turvalisemaid lahendusi,” ütles Ilves.

Riigikaitse nõukogu on nõuandvaks organiks Vabariigi Presidendi juures. Nõukogu koosseisu kuuluvad Riigikogu esimees, peaminister, Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees, Riigikogu väliskomisjoni esimees, välisminister, kaitseminister, rahandusminister, siseminister, justiitsminister, majandus- ja taristuminister ning kaitseväe juhataja.

Nõukogu arutab riigikaitse seisukohalt olulisi küsimusi ja avaldab nende kohta arvamust.

Jaga lugu:
Seotud lood
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt