Autor: Aali Lilleorg • 10. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilves: krüptograafia kasutus tõstab riigi infosüsteemi turvalisust

Foto: unsplash.com
Riigikaitse nõukogu arutas riigi infosüsteemide haavatavust ja turvalisuse tagamise võimalusi, teatas presidendi kantselei.

Pilvekonverentsil 2016 analüüsime küberturvalisuse riskitegureid ja arutame kuidas pilvelahenduste tippsaavutusi saaks edukat kasutada sinu äris.

Esinevad Levira tegevjuht Mart Einpalu, Cybernetica turundusjuht Siret Schutting, Sertifitseerimiskeskuse juhatuse liige Kalev Pihl, Eesti Vabariigi IT-arhitekt Andres Kütt, Microsofti Balti regiooni juht Rain Laane, Sharemindi looja ja värskelt presidendilt noore IT-teadlase eripreemia saanud Dan Bogdanov jpt.

Rohkem infot siin.  

Registreeru siin

 

President Toomas Hendrik Ilvese kutsel kogunenud nõukogu keskendus riigi IT-valdkonna võimalikele haavatavustele, koostööle erasektoriga, krüptograafia-alase teadlikkuse tõstmisele, samuti riigi infosüsteemide rahastamisele.

„Riik peab olema tark tellija. Selleks tuleb investeerida inimestesse, et meil oleks suutlikkus hallata kogu IT-arenduse tsüklit tellimuse koostamisest kuni ülalpidamise ja edasiarendamiseni,“ rõhutas president Ilves, rääkides avaliku ja erasektori koostööst riigile olulise IT-taristu haldamisel.

Riigipea ütles veel, et Eesti riigil on vaja adekvaatselt hinnata nii krüptograafia maailmas toimuvaid arenguid kui ka seda kuidas need mõjutavad riigi infosüsteemi turvalisust. „Meil on vaja tõsta Eesti riigisektoris teadlikkust krüptograafiast, et riik oleks tellijana võimeline võtma õigeaegselt kasutusele kaasaegseid ja turvalisemaid lahendusi,” ütles Ilves.

Riigikaitse nõukogu on nõuandvaks organiks Vabariigi Presidendi juures. Nõukogu koosseisu kuuluvad Riigikogu esimees, peaminister, Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees, Riigikogu väliskomisjoni esimees, välisminister, kaitseminister, rahandusminister, siseminister, justiitsminister, majandus- ja taristuminister ning kaitseväe juhataja.

Nõukogu arutab riigikaitse seisukohalt olulisi küsimusi ja avaldab nende kohta arvamust.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474