Autorid: Aali Lilleorg, ITuudised.ee • 14. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

President Ilves alustas töövisiiti Kanadasse ja Ameerika Ühendriikidesse

Foto: Andres Haabu
President Toomas Hendrik Ilves alustas täna töövisiiti Kanadasse, et juhatada Montrealis toimuval Global Progress Summit’il digiühiskonna ja demokraatia teemalist paneeli. Kanadast suundub riigipea New Yorki, et pidada kõne ÜRO 71. Peaassamblee avanädalal ning osaleda ÜRO kõrgetasemelistel kohtumistel.

Montrealis toimuval Global Progress Summit’il juhatab president Ilves kui e-riigi üks mõjukas eestkõneleja digiühiskonna ja demokraatia teemalist paneeli, kus osalevad ka Kanada peaminister Justin Trudeau, endine Google’i tegevdirektor ja praegu Alphabet Inc’i juhtiv Eric Schmidt, LinkedIn’i kaasasutaja Reid Hoffman ning Londoni linnapea Sadiq Khan.

Ameerika Ühendriikide visiidi keskmes on Eesti jaoks ÜRO 71. Peaassamblee avanädal ning ÜRO rändeteemaline tippkohtumine, riigipea peab mõlemal puhul Eesti seisukohti tutvustava kõne.

New Yorgis osaleb president Ilves ka EASi ja Microsofti ühisseminaril “Digital Transformation in Government: Hype or Reality – The Case of Estonia”, et tutvustada Eesti e-lugu.

UNICEFi üritusel “Carry Light for Children – Children in refugee and migration crises” võtab president Ilves sõna arutelul, kus keskendutakse laste heaolule ja kaitsele põgenike- ja rändekriisi valguses.

Eesti, Gruusia, Korea Vabariigi ja ÜRO arenguprogrammi koostöös toimub ÜRO 71. Peaassamblee avanädalale-valitsemise ja läbipaistvate avalike teenuste teemaline servaüritus, mis lähtub eelmise aasta ÜRO tippkohtumisest, kus lepiti kokku kõikidele riikidele kehtivad järgmise 15 aasta kestliku arengu eesmärgid. President kõneleb inimõiguste, korruptsiooni, õigusriigi ja heade valitsemistavade ning infotehnoloogiliste lahenduste olulisusest kestliku arengu saavutamisel.

ÜRO kõrgetasemelise nädala raames toimub president Ilvesel mitmeid kahepoolseid kohtumisi.

18. septembril kell 18:30 toimub president Ilvese initsiatiivil St. Francis Xavier kirikus (46 W 16th St, New York) kõikidele huvilistele tasuta Arvo Pärdi ja Vox Clamantise uue plaadi "The Deer's Cry" esitluskontsert, millele järgneb Eesti riigipea vastuvõtt. Kontserdi ja kõrgetasemelise vastuvõtu eesmärk on toetada Arvo Pärdi loomingu levikut Ameerika publiku seas ning suurendada Eesti tuntust nii muusika-, poliitika- kui ka majandusringkondades. Kontsert toimub koostöös plaadifirmaga ECM Records ja seda toetavad Vabariigi Presidendi Kantselei, Presidendi Kultuurirahastu, kultuuriministeerium, EAS, Eesti peakonsulaat New Yorgis, Microsoft Eesti ja Silberauto. 

Presidenti saadab visiidil Ieva Ilves, kes osaleb ÜRO kõrgetasemelisele nädalale saabunud riigipeade abikaasade programmis. Presidendipaar jõuab tagasi Eestisse 23. septembril.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052