15. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Priit Soom on Lairiba Arenduse Sihtasutuse uus juht

Foto: erakogu
Eesti Lairiba Arenduse Sihtasutuse (ELASA) uueks juhiks saab Priit Soom, kelle kogemusest loodame sihtasutuse juhtimist muuta avatumaks ja kaasata paremini erinevaid osapooli, teatas SA nõukogu esimees ja Tele2 tegevdirektor Argo Virkebau.

Virkebau sõnul toob Soom endaga kaasa kogemuse tehnilise järelevalve valdkonnast ja avalikust sektorist ning loodab, et see aitab sihtasutusel tulevikus Eesti ühiskonda paremini teenindada.

„Soovime nii ELASA tegevust kui juhtimist muuta avatumaks ja läbipaistvamaks ning kaasata EstWini projekti rohkem osapooli. Selle eesmärgi täitmiseks valisime suurte kogemustega juhi, kes ei tule ühegi mobiilioperaatori juurest,“ selgitas Virkebau nõukogu otsust.

Märtsis ametisse asuv Soom kinnitab, et näeb võimalust just koostöös riigi ja operaatorite vahel viia lõpule baasvõrgu rajamine ja leida efektiivseid lahendusi nn viimase miili võrkude rajamisel.

 „Tahan kaasata võrguplaneerimisse rohkem huvigruppe ning tutvustada laiemalt võimalusi kohalike juurdepääsuvõrkude rajamiseks. Võrgu rajamise kõrval näen sihtasutuse olulise eesmärgina rentida välja suurem osa võrguressursist, et seeläbi langetada teenuse hinda kliendile“, selgitas Soom.

Virkebau sõnul on EL struktuurifondidest saadud investeeringud mõeldud baasvõrgu väljaehitamiseks turutõrke piirkonnas, seetõttu ehitatakse EstWini projekti raames maapiirkondadesse just baasvõrku. Nn viimase miili ühenduste loomiseks ei tohi neid rahastusallikaid mitte mingil juhul kasutada. ELASA ja uue juhi visioon on hakata konsulteerima kohalikke omavalitsusi selles osas, milliseid tehnilisi lahendusi ja rahastusallikaid kasutada, et viimase miili ühendused välja ehitada. Enne visiooni elluviimist peab selle kinnitama ka sihtasutuse nõukogu.

Kuni Soomi ametisse astumiseni jätkab juhikohuste täitmist sihtasutuse ajutine juht Toomas Sõmera.

ELASA asutasid 2009. aastal Eesti juhtivad IKT sektori ettevõtted Telia, Tele2, Elisa, Levira, Ericsson Eesti ja Eltel Networks. SA eesmärk on viia uue põlvkonna fiiberoptilised lairibaühendused projekti EstWin raames 2018. aastaks kõigi asulateni Eestis. Selle tulemusena peavad 98% majapidamistest, ettevõtetest ja asutusest olema võrgule lähemal kui 1,5 km.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755