2. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jobbatical kaasas USA ja Briti tipp-investoritelt 2 miljonit dollarit

Foto: erakogu
Maailma üks mainekamaid riskikapitali ettevõtteid Union Square Ventures ning Euroopa juhtiv riskikapitalist Saul Klein oma ettevõtte LocalGlobega investeerisid koos senise investori SmartCapiga tehnoloogiavaldkonna tööportaali Jobbatical 2 miljonit USA dollarit (1,9 miljonit eurot).

Jobbatical on 2014. aastal Tallinnas loodud lühiajaliste projektide tööbörs, mis pakub ringiliikuvatele tehnoloogiatalentidele tööd paljudes maailma tõmbekeskustes, peamiselt üheks aastaks. Ettevõtte asutajad on Karoli Hindriks, tema vend Ronald Hindriks ja Allan Mäeots. Jobbaticali andmebaasis on 30 000 andekat inimest, kes on valmis töö nimel elukohta vahetama, et asuda tööle näiteks mõnes kiirelt arenevas tehnoloogiakeskuses. Andekaid töötajaid on andmebaasi vahendusel esimesel tegevusaastal otsinud juba rohkem kui 1200 ettevõtet enam kui 40st  riigist üle maailma. Töösuhteid on loodud 300 ja ka Jobbaticali enda töötajatest pooled on leitud sama platvormi kaudu.

Hindriks kavatseb investeeringut kasutada Jobbaticali toote ja kasutajakogemuse täiendavaks arendamiseks. 2016. aastal on tootemeeskonda kavas kolmekordistada ja kasvatada ka turundusmeeskonda, et tulla toime suurema haardega. Hetkel on Hindriksi sõnul ettevalmistamisel kontori avamine Singapuris.

Järgmise põlvkonna Silicon Valley’d

Jobbaticali eesmärk on luua lühiajaliste projektide tööbörs, mis aitab leevendada aina kasvavat oskustööliste puudust tehnoloogiavaldkonnas üle kogu maailma. Jobbatical viib kokku maailmale avatud ja reisimishimulised tehnoloogiavaldkonna professionaalid ning valdkonna ettevõtted, mis vajavad andekaid töötajaid. Näiteks tänapäeva noorte põlvkond (Generation Y) on valmis meelsasti välismaal töötama: PWC uuringu kohaselt on 71 protsenti sellest põlvkonnast valmis karjääri jooksul välismaal töötama.

“Kümne aasta eest oleks olnud harukordne, et talent New Yorgi linnast kaalub karjääri Tallinnas. Täna on inimesed avatumad võtma riski kolida tundmatusse paika ning ainuüksi see meelsus annab riikidele nagu Eesti võimaluse meelitada enda juurde inimesi, kes aitavad ehitada globaalseid ettevõtteid ning luua juurde töökohti,” ütleb Hindriks. 

Ta lisab: “Silicon Valley ja teised tehnoloogiakeskused on suuresti arenenud tänu sellele, et nad on suutnud pidevalt ligi meelitada suurepäraste oskustega inimesi. Meie eesmärk Jobbaticalis on aidata maailmas ehitada järgmise põlvkonna Silicon Valley’sid – Lissabonist Kuala Lumpurini ja nii edasi, jättes inimeste värbamisel kõrvale geograafilise aspekti, nii et inimesi võetaks tööle oskuste, mitte niivõrd passi alusel.”

Jobbaticali portaalist leiab praegu näiteks pakkumisi tarkvaraarendajale Hong Kongis, kasutajakogemuse (UX) analüütikule Penangis, digitaalturunduse juhile Viinis ja sisukirjutajale Shanghais.

“Tänapäeval hindab üha enam inimesi asukohta ja elustiili rohkem kui tavalist karjääri kulgu,” ütleb Union Square Ventures’i partner Andy Weissman. „Karoli ja tema tiim ei aita neil mitte ainult teostada oma jobbatical-stiilis karjäärieesmärke ükskõik kus maailmas, vaid nad aitavad ka organisatsioonidel ümber mõtestada oma personaliotsused, tehes neile rahvusvahelise värbamise sama lihtsaks ja sujuvaks kui kohaliku.”

Saul Klein LocalGlobe’ist lisab: “Praegusel võrgustunud ajajärgul, kus idufirmad võivad sündida kõikjal, suudab Jobbatical jõuda meil globaalsete tehnoloogiatalentide mõttes piirideta maailmani. Töö olemus muutub kiiresti ning jagame täielikult Karoli visiooni, et ükskord võivad miljonid inimesed võtta 10 aasta jooksul 7-10 jobbaticali, selle asemel, et olla kogu aja samal kohal.”

“Investeering kinnitab, et Jobbatical on väga lühikese aja jooksul saavutanud oma segmendis globaalse liidripositsiooni. Eesti idufirmade kogukond võib Jobbaticali üle uhkust tunda ja usume, et see investeering tõstab riskikapitalistide huvi kohalike idufirmade vastu,” ütleb SmartCapi investeeringute haldur Stanislav Ivanov. Esimene investeering Jobbaticali toimus SmartCapi juhtimisel oktoobris 2014.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052