10. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fortumo tegi Google Play mobiilimaksed kättesaadavaks Vietnamis

Foto: Kätlin Lepp, Fortumo HR-juht
Mobiilimakselahendustega tegelev Fortumo teatas täna, et alustas koostööd Vietnami suurima mobiilioperaatoriga Viettel maksete pakkumiseks Google Play rakendustepoes. Tänu koostööle saavad 55 miljonit vietnamlast osta rakendusi, muusikat ja e-raamatuid Google Playst, tasudes nende eest mobiilimaksega.

„Viettel valis Fortumo partneriks, sest meie makseplatvorm suudab erinevalt konkurentidest korraga teenindada nii rakendustepoode kui ka suuri digitaalsete teenuste pakkujaid. Aasia mobiilioperaatorid eelistavad Fortumot, sest meil on olemas kohalikud kontorid ja oleme piirkonda pikaajaliselt ja järjepidevalt investeerinud. Vietnam on Aasia üks kõige kiiremini kasvavaid nutitelefoni turge ja meil on väga hea meel, et Viettel meid oma partneriks valis,“ kommenteeris koostööd Fortumo ärijuht Gerri Kodres.

Vietnamis on nutitelefon igal kolmandal inimesel, samas kui krediitkaardiomanikke on vaid 2% riigi elanikest. Digitaalsete teenuste pakkujatel on seetõttu keeruline riigis oma teenuste eest makseid koguda. Fortumo lahendab selle probleemi, võimaldades makseid teha kõigil mobiiltelefoni omanikel.

Google Play ja Windows Phone Store’i kõrval kasutavad Fortumo makseplatvormi Aasia juhtivad voogedastusteenuste pakkujad, mänguarendajad ning seadmetootjad nagu Sony, Alibaba, Tencent ja Huawei. Hiljuti teatas Fortumo koostöö käivitamisest Aasia videostriimingu teenusepakkujaga HOOQ ja maailma suurima digiajakirjade portaaliga Magzter.

Fortumo on mobiilimakselahendusi pakkuv Eesti ettevõte, kelle klientideks on muu hulgas Microsoft, Google, Facebook, 21st Century Fox, WeChat, Alibaba, Gameloft ja Electronic Arts. Fortumo pakub tööd 70-le inimesele Tallinnas, Tartus, San Franciscos, Pekingis, Delhis, Mumbais, Singapuris ja Londonis. Fortumo on valitud Ettevõtluse Auhinna konkursil aasta ettevõtteks ja aasta eksportööriks. Ajakirja Forbes Eesti edukamate internetiäride edetabelis oli Fortumo 2013. ja 2014. aastal esimesel kohal.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755