17. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma juhtiv arvutimängude e-pood Kinguin alustas koostööd Fortumoga

Foto: Kätlin Lepp, Fortumo HR-juht
Mobiilimakselahendusi pakkuv ettevõte Fortumo teatas täna, et alustas koostööd arvutimängude e-poega Kinguin. Kinguini kasutajad saavad nüüd osta mänge, tasudes ostude eest oma mobiilitelefoniga ja pangakaarti kasutamata.

Kinguin pakub kasutajatele ostmiseks tuhandeid mänge ja mängusiseseid tooteid. Mobiilimaksed muudavad ostude tegemise kasutajasõbralikuks, sest ostja ei pea registreerima endale eraldi kontot ega jagama müüjaga oma kaardiandmeid.

„Kasvav hulk arvutimängijaid elab riikides, kus traditsioonilised maksemeetodid ei ole laialdaselt levinud. Fortumo aitab mänguarendajatel, e-poodidel ja voogedastusplatvormidel jõuda tarbijateni enam kui 90 riigis ja võimaldab makseid kõigile telefoniomanikele. Meil on väga hea meel, et Kinguin on meid oma maksepartneriks valinud,“ rääkis Fortumo müügiarenduse juht Andrea Boetti.

Uuringufirma SuperDataResearch andmetel on mobiilimaksed maailmas populaarsuselt kolmas maksemeetod digitaalsete mängude ostmisel pangakaartide ja digitaalsete rahakottide järel. Mobiilimaksed on eriti populaarsed Ladina-Ameerikas, Ida-Euroopas ja Aasias, kus vähestel inimestel on pangakaart. Näiteks Brasiilias, Venemaal ja Tais on krediitkaart vähem kui 20% inimestest, seega ei saa enamik mängijaid veebis makseid teha. Mobiiliga maksmine lahendab selle probleemi, võimaldades ostude tegemise neile, kel puudub pangakaart või kes ei soovi oma kaardiandmeid internetis jagada.

Lisaks Kinguinile on Fortumo klientideks juhtivad rakenduste poed (Google Play, Windows Phone Store), voogedastuse teenusepakkujad (Sony, Hooq, Gaana) ja mänguarendajad (EA Mobile, Gameloft, Rovio). Maksete võimaldamiseks on Fortumo platvorm ühendatud enam kui 350 mobiilioperaatoriga üle maailma.

Kinguin on üks maailma suuremaid arvutimängude e-poode, millel on enam kui 3 miljonit kasutajat. Lisainformatsioon Kinguini kohta saab kinguin.net.

Fortumo on mobiilimakselahendusi pakkuv Eesti ettevõte, kelle klientideks on muu hulgas Microsoft, Google, Facebook, 21st Century Fox, Sony, WeChat, Alibaba, Gameloft ja Electronic Arts. Fortumo pakub tööd 70-le inimesele Tallinnas, Tartus, San Franciscos, Pekingis, Delhis, Singapuris ja Hanois. Fortumo on valitud Ettevõtluse Auhinna konkursil aasta ettevõtteks ja aasta eksportööriks. Ajakirja Forbes Eesti edukamate internetiäride edetabelis oli Fortumo 2013. ja 2014. aastal esimesel kohal.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755