15. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arengufond: kõiges ei saa olla parim

Foto: Meeli Küttim
Eesti majanduse ees seisvate probleemide lahendamiseks on vajalik seiretegevuse jätkamine ning tänane Riigikogu majanduskomisjoni otsus viia tegevus üle Riigikogu alluvusse peab tagama seirevõimekuse püsimise, teatas Arengufond.

„Säilitades seire järjepidevuse saame aidata otsustajatel teha teadlikumaid valikuid poliitika kujundamisel ning edasise osas annab julgust positiivne tagasiside, mida Arengufondi seire on avalikust sektorist ja eraettevõtetest saanud,“ ütles Arengufondi juhatuse esimees Annika Lentso.

„Riigikogu struktuuris olles tuleb tagada seiretegevuse sõltumatus, et erakonnad ei hakkaks ette kirjutama, milliseid ettepanekuid seire tulemusena teha võib,“ märkis Lentso, kelle sõnul lähtub Arengufond edasises sellest, mida otsustavad Riigikogu ja asutuse nõukogu.

Lentso sõnul on oluline seire terviklikkus ning väga väikese majandusena peab  Eesti määratlema valdkonnad, mida tulevikus eelisarendada – kõiges ei saa olla parim.

„Arengufondi viimase aja seiretegevuses on olnud suur rõhk energiamajandusel, kus koostati hetkeolukorda analüüsiv aruanne, anti hoogu energiaühistutele ning kirjeldati biometaani kasutamise võimalusi Eestis. Valdkondlikku seiret on tehtud tervishoiu, IKT ja ressursside väärindamise osas ning koostatud globaalse ettevõtlusmonitori (GEM) Eesti raport, mis analüüsis siinse ettevõtluse stiimuleid ja pidureid,“ märkis Lentso.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755