2. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ELKO Groupi 2015 majandusaasta puhaskasum on 21,8 miljonit USD

Foto: ElKO Group
IT-toodete ning IT-lahenduste ja -teenuste hulgimüügiga Ida-Euroopas tegelev ELKO GROUP tegi teatavaks oma auditeerimata 2015 majandusaasta tulemused. Hoolimata keerulisest turuolukorrast õnnestus ELKO Groupil hoida müük eelmise aastaga samal tasemel ja tõsta puhaskasum 21,8 miljoni USD-ni, mida võib lugeda suurepäraseks tulemuseks peale 2014. aasta kahjumit, mille põhjustasid valuuta kõikumine ning SRÜ regiooni majanduse üldine ebastabiilsus

Majanduse olukord võtmeregioonides – SRÜ-maad on jätkuvalt passiivsed ja IT-sektori vastav turg märkimisväärses languses, sellegipoolest  õnnestus ELKO Groupil Kesk- ja Ida-Euroopa sektoris saavutada eelneva aastaga peaaegu samaväärsed müügitulemused. ELKO Groupi 2015. aasta müügitulemus oli 1,252 miljonit USD, 2014. aasta tulemuseks oli 1,292 miljonit USD. Olles 2014. aasta järel 7,1 miljoni USD suuruses kahjumis, tõusis puhaskasum tänu rangematele riskijuhtimise põhimõtetele ja paremale kulude juhtimisele 2015. aastal 21,8 miljoni USD-ni.

 “SRÜ-regiooni, mis moodustab märkimisväärse osa ELKO Groupi ärist, ebastabiilsuse tõttu ning teades, et SRÜ-turgudel ei ole positiivseid arenguid oodata, olime 2015. aasta alguses ettevaatlikud ning ootasime ELKO Groupi kogukäibe langust 9% ja 10 miljoni USD suurust kasumit. Hästi läbi mõeldud ja õigesti teostatud hinnastrateegia koos kindlakäelise riskijuhtimisega ning muude turgude kasv viisid meid palju parema tulemuseni. Juba aasta keskel hindasime eelarve ümber ja tõstsime kasumiprognoosi 20 miljoni USD-ni,” kommenteerib Svens Dinsdorfs, ELKO Groupi tegevjuht.

Ülevaade regiooniti

SRÜ-regiooni majanduse ebastabiilsus on viinud IT-turu 30%-lise languseni, mille juures ELKO Group on siiski suutnud SRÜ-piirkonna turgu ja müüki ületada olles 14% languses ja jõudes müügitulemusega 773 miljoni USD-ni. Euro kursi nõrgenemise tõttu on ELKO Groupi müük Balti riikides langenud 6 miljoni USD võrra, see on 6% langust võrreldes eelneva aastaga. Tulemus on kooskõlas turu üldise langusega. Kesk- ja Ida-Euroopas näitas aga ELKO Group märgatavat 33%-list tõusu, jõudes müügitulemusega 373 miljoni USD-ni.

ELKO Groupi 2015. majandusaasta tulemused on ettevõtte hinnangul saavutatud pühendumuse ja tööga firma tegevuste pideval täiustamisel – täpsem planeerimine, range hankepoliitika ja arukas riskide hindamine.

Vaatamata keerulisele olukorrale SRÜ-regiooni turgudel usub ELKO Groupi juhtkond, et teiste turgude kasv ning lahenduste ärisuuna pidev arendamine aitavad ka 2016 aastal saavutada eelmise aastaga samaväärse müügitulemuse ning puhaskasumi.

ELKO Group loodi 1993. aastal ja tegeleb IT-toodete ning IT-lahenduste ja -teenuste hulgimüügiga Ida-Euroopas, laiendades hetkel jõudsalt haaret ka Kesk-Aasia turgudel. Kaks põhitegevusala on oma partneritele erinevaid lahendusi ja teenuseid puudutava oskusteabe pakkumine ning arvutite ja elektroonika hulgimüük Balti riikides, Kesk- ja Ida-Euroopas, Kesk-Aasias ning SRÜ liikmesriikides.

ELKO Group esindab rohkem kui 120 IT-tootjat ja müüb kaupu enam kui 6500 jaemüüjale, kohalikule arvutitootjale ja süsteemiarendajale. ELKO Groupi tootevalikus on üle 20 000 tootenimetuse tuntumatelt tootjatelt – Acer, Apple, Asus, Dell, HGST, Intel, Kingston, Lenovo, Microsoft, Seagate, Supermicro, Western Digital jpt. Hetkel töötab ELKO-s üle 700 inimese. ELKO Groupi osanikud on mitmed ettevõtted ja investeerimisfond Amber Trust.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755