21. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti startup'ide börs alustas

Foto: Andras Kralla
Eesti idufirma Funderbeam avas täna maailma esimese startup´ide börsi, kirjutas Äripäev.

Esimeste startup'idena kaasavad platvormil raha viis kodumaist tegijat Huntloc, Paytailor, Shipitwise, SportID ja Sportlyzer.

Funderbeami eristab teistest ühisrahastusplatvormidest see, et nad kasutavad sündikaadi mudelit ehk igapäevased investeerimisotsused teeb teisi esindav juhtinvestor. Sündikaatide juhid on nimekad ingelinvestorid või seda valdkonda tundvad inimesed, kes annavad investeeringule täiendava garantii. Sündikaatide kasutamine annab ka võimaluse kasutada investeeringuid teistes riikides.

Funderbeam Markets tahab lõpuks jõuda globaalseks põhibörside eelturuks ja olla ettevõtetele ettevalmistav teekond põhiturgudele sisenemiseks.

Idufirmade turuplatsi jaoks kogus Funderbeam kapitali 1,75 miljonit eurot.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kristel Härma

[email protected]

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755