Autor: ITuudised.ee • 6. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubanduskoja aumärk anti Andrus Ansipile

Foto: Eesti Kaubandus-Tööstuskoda
Täna toimunud kaubanduskoja liikmete üldkoosolekul anti Euroopa Komisjoni digitaalse ühtse turu asepresident Andrus Ansipile üle esimese klassi aumärk teenete eest Eesti ettevõtluskeskkonna arengusse panustamisel.

Andrus Ansip rääkis oma kõnes ettevõtjatele, et piir digitaalse ja tavalise majanduse vahel on kadumas. Paljud majandusharud on nii tehnoloogiate kui ka töömeetodite osas väga kiiresti digiajastusse astunud. Traditsioonilistes sektorites nagu ehitus, toiduainete- või tekstiilitööstus ei suju üleminek aga nii kärmelt. Ta julgustas Eesti ettevõtjaid veelgi aktiivsemalt uusi tehnoloogiaid kasutama, sest see tõstaks oluliselt  tootlikkust ja meie konkurentsivõimet. Ta tõi näite, et hiljutiste uuringute kohaselt tõstaks digitaliseerimine Euroopa tööstusettevõtete tulu enam kui 110 miljardit eurot aastas järgneva viie aasta jooksul.

Kaubanduskoda on andnud aumärke välja juba aastast 1999 ning neid on antud 113 silmapaistvale riigitegelasele ning ettevõtjale, kelle panus meie ettevõtluskeskkonna kujundamisel on olnud märkimisväärne.

Üldkoosolek lõppes kaubanduskoja 2015. aasta majandusaasta ülevaatamise ning kinnitamisega.

Foto: Eesti Kaubandus-Tööstuskoda
Foto: Eesti Kaubandus-Tööstuskoda
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052