11. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Unitcom Eesti OÜ on värskes Julianus Inkasso võlglaste nimekirjas

Foto: Raul Mee
Unitcom Eesti OÜ juhatuse liige Toomas Jõgi kommenteeris ITuudised.ee teemaveebile inkassosse jõudmist, et nad ostsid eelmise aasta lõpus ühe väikse Ida-Virumaa ettevõtte IgorEXA OÜ, millel oli teisele ettevõttele nimega OÜ Sonictest võlg üleval.

Jõgi märkis, et ta teadis, et see teema on Unitcom Eesti OÜ-l Julianus Inkassos üleval, aga tema jaoks oli üllatus, et tema nimi sellega seoses eilses Äripäevas avaldati.

"Ostu-müügilepingusse sai kirja, et IgorEXA OÜ varasemad võlad Unitcom Eesti OÜ-le üle ei tule, aga kui nüüd oleme Julianus Inkasso võlglaste nimekirjas selle tehingu tõttu, siis tõenäoliselt vaidlustame selle," kommenteeris Toomas Jõgi. Inkasso nimekirjas on seotud isikutena ära märgitud ka Peep Põldsamm, Ants Prümmel, Toomas Peek ja Paul Kristjan Lilje.

Jõgi edastas ITuudistele ka vastuväite selles juhtumis, mille nad esitasid Julianus Inkassole 21.04.2016.

Väljavõte vastuväitest: "Sonictest OÜ võlanõue IgorEXA OÜ ees ei ole vastavalt ettevõtte (käitiste) ostu-müügilepingu punktidele Unitcom Eesti OÜ-le üle läinud, tegemist on "välistatud kohustusega". Sonictest OÜ võlanõue IgorEXA OÜ ees täitmise tagamise eest ei vastuta Unitcom Eesti OÜ vastava ettevõtte (käitiste) ostu-müügilepingu punkti 12.2.3 alusel, mille kohaselt vastutab nõuete eest seoses lepinguliste kohustuste või kokkulepete või nende alusel kolmanda isiku poolt esitatud nõuete eest, mis on seotud fakti, juhtumi, sündmusega enne tehingu päeva või tehingu päeval (01.11.2016.a.)“

Julianus Inkassosse on nõude esitanud OÜ Sonictest juhatuse esimees Imre Kuus. Ta kommenteeris ITuudised.ee teemaveebile, et võlg on üleval IgorEXA OÜ-le tarnitud seadmete eest kogusummas 13 000 eurot. "Need seadmed, mille eest ei ole makstud, on ju nüüd Unitcom Eesti OÜ võrgus käima pandud ja see ettevõtte teenib nendega raha, miks nad siis ei või ära maksta nende eest," kommenteeris Kuus.

Unitcom Eesti OÜ kodulehel seisab, et Unitcom on kohalikul kapitalil baseeruv ettevõte, mis pakub ülikiire interneti, televisiooni-, telefoni- ning IT-taristu- ja pilveteenuseid ühtsetes teenusepakettides kodu- ja äriklientidele üle Eesti. Teiste klientide seas pakub Unitcom (varasema nimega Uptime Systems OÜ) IT-tuge ka ettevõttele Äripäev.

Eelmise aasta novembris omandas Unitcom Eesti OÜ täielikult ettevõtte IgorEXA OÜ ja Viru Telekom OÜ käitise, mille tulemusena jätkavad mõlemad ettevõtted oma tegevust Unitcom Eesti OÜ koosseisus. Ühinenud ettevõttes jätkab ka senine IgorEXA/Viru Telekomi omanik ja juht Igor Aksjonov nii osanikuna, kui ka Unitcomi Virumaa piirkonna juhina.

Unitcom on Microsofti, Google’i, HP, Cisco, Delli, VMware’i, F-Secure jt globaalsete tehnoloogiaettevõtete pikaajaline sertifitseeritud partner. Meedia- ja televisiooniteenuste osutamisel teeb Unitcom strateegilist koostööd Viasati, Sony Entertainmenti ja teiste sisuteenuste tootjate ja esindajatega. Unitcomis töötab üle 60 inimese.

Autor: Annika Kald, teemaveebide juht

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755