Autor: ITuudised.ee • 30. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

President Ilves: e-valitsemine on pigem e-administreerimine

Foto: Raigo Pajula (Vabariigi Presidendi Kantselei)
President Toomas Hendrik Ilves avas täna 2 päeva kestva rahvusvahelise suurürituse Tallinn e-Governance Conference, kus eGA – E-riigi Akadeemia – toob iga-aastasele konverentsile Eesti pealinna kokku e-riigi valdkonna otsustajad, arengukoostöö rahastajad, kodanikuühiskonna esindajad ja IT valdkonna ettevõtjad üle maailma.

Eesti riigipea sõnum konverentsile kogunenud e-riigi valdkonna otsustajatele oli lihtne: “Palun teil silmas pidada, et digiajastul on valitsuse ülesanne arendada teenuseid inimesele, mitte olla enam olemas pelgalt riigi administratsiooni juhtimiseks.” Nii ongi e-valitsemine üha enam muutumas pigem e-administreerimiseks, tõdes ta.

President Ilves rõhutas valitsuse osa identiteedi tagamisel – nii füüsiliselt, aga aina enam ka digitaalselt.

“Olen arvamusel, et 21. sajandil peaks valitsuse roll olema turvalisuse ja õiguste kaitse digikeskkonnas ning möödapääsmatu vahend on siin usaldusväärne identiteet selles keskkonnas. Aeg on valitsustel pöörata rohkem tähelepanu teemale, kuidas olla kindel, et isik on tõepoolest see, kes ta väidab end Internetis olevat," ütles president Ilves.

Tallinn e-Governance Conference keskendub sel korral e-riigi mõjule riikide majandustele ja ühiskondadele tervikuna. Seda teemat on käsitlenud ka Maailmapank on viimases arenguaruandes „Digital Dividends“, mille koostamist juhtis ka president Ilves.

Konverentsil tutvustatakse eGA poolt välja arendatud küberturvalisuse indeksit, mis on unikaalne tööriist riikide küberturvalisuse suurendamiseks, ning arutatakse teemal, kuidas küberturvalisust mõõta ja hinnata.

30. – 31. mail IKT Nädala raames toimuva Tallinna e-valitsemise konverentsi fookuses on e-valitsemise mõju majandusele ja ühiskonnale. Kahepäevasel konverentsil osaleb 340 avaliku ja erasektori esindajat enam kui 50 riigist. Eksootilisematest maadest on esindatud Fääri saared, Mauritius, Seišellid, Haiti, Kõrgõzstan, Austraalia ja Namiibia.

Ürituse ülekanne on jälgitav tallinnconference.ee/online –lehel ning Postimehe ingliskeelses ja tehnoloogiaportaalis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755