Autor: ITuudised.ee • 12. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Digiõppe päeval saab kuulda asjade interneti võimalustest ja ohtudest

Foto: Kuvatõmmis
Täna, 12. oktoobril kell 15.00 saavad kõik huvilised jälgida digiõppe päeva veebisaadet „Salasuhtlus veebis ehk mis on asjade internet“, kus Linnar Viik, Priit Vimberg, Erkki Leego ja Anto Veldre räägivad asjade interneti võimalustest ja ohtudest.

Tehnoloogia muudab meie igapäevaelu järjest mugavamaks, kuid samas peame me olema ka teadlikud, millised ohud sellega kaasnevad ja kuidas end turvaliselt tunda maailmas, kus üha enam asju on internetti ühendatud. Veebisaates räägitakse lähemalt, mida kõike internetti ühendatakse, miks see kasulik on ning samas missugused ohud sellega kaasnevad.

„Mina soovitaks inimestel valmistuda asja või eseme internetti tulekuks. Teha endale selgeks, milliseid seadmeid olen ma nõus oma majja lubama,“ ütleb RIA analüütik Anto Veldre veebisaates. „Kas oled nõus ostma poest kohvikannu, mis tegelikult kogub sinu WiFi kohta andmeid ja võib neid neti kaudu kusagile saata? Kas ostad endale lambipirnid, millel on IP-aadress ja mille abil on võimalik sinu sisevõrku sisse murda?“ Tuleb endale selgeks teha, mismoodi kodused seadmed netiga ühendatud on ja kuidas end kaitsta, sest seda varianti, et meie andmed asjade interneti ajastul ei liigu, enam praktiliselt pole.

esineb ka 25. oktoobril toimuval 

IKT Aastakonverentsil, kus tunnustatakse IT ja telekomi valdkonna Äripäeva TOPi võitjaid ja räägitakse IKT äri kasvuvõimalustest. 

Linnar Viik räägib konverentsil 5 mõtet tehnoloogia ja äri tulevikust. Konverentsil esinevad veel Taavi Kotka, Ott Pärna, Kirke Saar, Agnes Roos, Valdo Kalm jt. 

Tutvu programmiga lähemalt SIIN.

Soovin registreeruda!

Digiõppe päeva veebisaade on valminud Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) eestvedamisel ning seda saab jälgida HITSA kodulehel 12. oktoobril kell 15.00: http://www.hitsa.ee/ikt-hariduses/digioppe-paev.

Digiõppe päeva korraldab HITSA alates 2003. aastast Täiskasvanud Õppija Nädala raames, et populariseerida info- ja kommunikatsioonitehnoloogia kasutamise võimalusi õppimisel ja õpetamisel igas vanuses huvilistele. Seda kõike selleks, et teadvustada ühiskonda tehnoloogilistest võimalustest meie ümber ja ärgitada kaasa mõtlema.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052