Autor: Anti Kuiv • 17. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IKT-arendajad väärivad tunnustust

Foto: Erik Prozes
Eestis võiks käivitada üleriigilise IKT-konkursi „Aasta IKT-tegu“, paneb ette F9 Distribution Balticu juhataja Anti Kuiv.

Ega meil ju tegelikult eeskujulikke IKT-rakendajaid esile tooda. Me ei tea midagi nendest umbes 2000 ettevõttest, kes iga päev IKT-lahendusi välja mõtlevad, arendavad ja lõppklientide juures rakendavad. 

Me ei näe ega kuule eriti tihti tööstus- ja teenindusettevõtetest, kes kaasaegseid IKT-lahendusi kasutades oma lisandväärtust suurendavad. Vanad ja stabiilsed ettevõtted ei ole meedia ja üldsuse meelest nii seksikad kui säravate silmadega noorte loodud start-up’id. Rikaste edetabelit juhib inimene, kes pole veel sentigi kasumit teeninud.

Eestis võiks käivitada üleriigilise IKT-konkursi „Aasta IKT-tegu“.

Hiljuti kirjutas Äripäev, et SKP kasvu panustas 2016 II kvartalis enim info ja side tegevusala, mille lisandväärtus suurenes tänu programmeerimis- ja infotegevuste lisandväärtuse kiirele kasvule. Samas pole majanduskasv juba mõnda aega sugugi roosiline. Kas siit võiks välja lugeda, et IKT-lahendused siiski ei aidanud piisavalt teiste tegevusvaldkondade arengule kaasa?

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755