Autor: Aali Lilleorg • 19. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muusika abil programmeerima

Foto: Kätlin Lepp, Fortumo HR-juht
Mobiilimakselahendusi pakkuv ettevõte Fortumo ja elektroonilist muusikat viljelev Cartoon korraldasid 19. oktoobril programmeerimisnädala raames tudengitele töötoa, kus õpetati korraga nii muusika tegemist kui ka koodi kirjutamist.

“Enamik inimesi on tänapäeval passiivsed tehnoloogia kasutajad, samas ka väikese hulga teadmistega programmeerimisest on võimalik see tehnoloogia enda kasuks vägagi efektiivselt tööle panna. Näiteks on igaüks võimeline looma rakendust, mis hoiaks peal tema igapäevastel kuludel ning saadaks teate, kui ta on oma eelarvest üle läinud. Töötoa eesmärk on tehnoloogiakaugematele noortele teadvustada, et programmeerimisoskus on kasulik igaühele, mitte ainult IT-sektoris töötavale arendajale,” rääkis Fortumo tegevjuht Martin Koppel.

Fortumo arendajate juhendamisel õpetatati ligi sajale noorele muusikalise programmeerimise tööriista Sonic Pi kasutamist. Lisaks jagas Hugo Martin Maasikas Eesti populaarseimast elektroonilise muusika bändist Cartoon oma teadmisi muusikateooriast ja sellest, kuidas teha valmis hittlugu. 

Fortumo muusikalise programmerimise üritust organiseeriti üleeuroopalise Europe Code Week programmeerimisnädala raames. Eesti on Code Weekil osalevatest riikidest elanike arvu arvestades kõige suurema ürituste arvuga riik.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052