Autor: Aali Lilleorg • 19. oktoober 2016

Muusika abil programmeerima

Autor: Kätlin Lepp, Fortumo HR-juht

Mobiilimakselahendusi pakkuv ettevõte Fortumo ja elektroonilist muusikat viljelev Cartoon korraldasid 19. oktoobril programmeerimisnädala raames tudengitele töötoa, kus õpetati korraga nii muusika tegemist kui ka koodi kirjutamist.

“Enamik inimesi on tänapäeval passiivsed tehnoloogia kasutajad, samas ka väikese hulga teadmistega programmeerimisest on võimalik see tehnoloogia enda kasuks vägagi efektiivselt tööle panna. Näiteks on igaüks võimeline looma rakendust, mis hoiaks peal tema igapäevastel kuludel ning saadaks teate, kui ta on oma eelarvest üle läinud. Töötoa eesmärk on tehnoloogiakaugematele noortele teadvustada, et programmeerimisoskus on kasulik igaühele, mitte ainult IT-sektoris töötavale arendajale,” rääkis Fortumo tegevjuht Martin Koppel.

Fortumo arendajate juhendamisel õpetatati ligi sajale noorele muusikalise programmeerimise tööriista Sonic Pi kasutamist. Lisaks jagas Hugo Martin Maasikas Eesti populaarseimast elektroonilise muusika bändist Cartoon oma teadmisi muusikateooriast ja sellest, kuidas teha valmis hittlugu. 

Fortumo muusikalise programmerimise üritust organiseeriti üleeuroopalise Europe Code Week programmeerimisnädala raames. Eesti on Code Weekil osalevatest riikidest elanike arvu arvestades kõige suurema ürituste arvuga riik.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112