Autor: Aali Lilleorg • 11. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti mobiilse e-kooli lahendus levib Tadžikistanis ja Iraanis

Foto: Kuvatõmmis
Eesti IT ettevõte Bamboo Grupp OÜ ostis 51% Tadžikistanis, kohalikust e-kooli lahendust pakkuva ettevõttest Vatan IKT ja laiendab sellega ostuga oluliselt oma tegevust Kesk-Aasias.

Tehingu tulemusena saab Bamboo Grupp võimaluse pakkuda oma mobiilse e-päeviku lahendust www.eRuznoma.info ligi 100-le Tadžikistani koolile. “Juba praegu kasutavad Tadžikistani seda mugavat mobiilset lahendust üle 10 000 lapsevanema ja 12 000 õpilase. Samuti on Bamboo Grupi uus mobiiline e-kooli lahendus testimisel 10 Iraani pealinna Teherani koolis,” sõnas Bamboo Grupp OÜ juhatuse esimees ja üks omanikke Vladislav Herchykau tehingut kommenteerides.

Suurt potentsiaali mobiilisele e-kooli lahendusele näeb Bamboo Grupp ka Aafrikas. “Oleme ainukese Eesti ettevõttena kutsutud esinema Aafrika suurimale IKT sektori konverentsile AfricaCom ja just e-kooli lahendustega seotud paneeli "How African schools can go digital". Meil on oma esindus Keenia pealinnas Nairobis ja pakume mobiilseid lisaväärtusteenuseid mitmes Aafrika riigis. Digitaalse haridusega seonduv on kogu Aafrikas praegu väga kuum teema ja usun, et suudame oma uudse mobiilse lahendusega SchoolOS.eu lähiaastatel edukalt Aafrika turule siseneda,” lisas Vladislav Herchykau. 

Euroopas esitleb Bamboo oma uut mobiilset e-kooli lahendust esmakordselt novembris Barcelonas toimuval Smart City Expol, kus ta on üks Eesti paviljonis osalejatest.

“Bamboo on avatud uutele ärivõimalustele nii Eestis, Euroopas kui ka arenevatel turgudel, sest soovime jõuliselt kasvada. Oleme valmis aitama ka teistel Eesti ettevõtetel oma toodete ja teenustega kaugematele turgudele siseneda.  Samuti vaatame ringi, et huvitavate võimaluste tekkides investorina kaasa lüüa uudsete mobiilsete lahenduste loomisel,” avas Vladislav Herchykau Bamboo tegevust ja tulevikuplaane.

Bamboo Group OÜ on ligi 100 töötajaga rahvusvaheline IT ettevõtte, kelle peakorter asub Tallinnas, arenduskeskus Minskis ning esindused Nairobis, Dušanbes, Bakuus ja Biškekis.  Äri teeb Bamboo Aafrikast Aasiani, ligi kahekümnel eripalgelisel turul, keskendudes mobiilipõhise e-kooli lahendustele, mobiilisetele maksetele ja erinevatele lisaväärtusteenustele. Eelmisel aastal oli ettevõtte müügitulu ligi kuus miljonit eurot, üle 90% oma teenustest eksporditi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755