Autor: Aali Lilleorg • 14. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia Insenergia fond toetab taas inseneriharidust

Foto: Pixabay
Eesti Energia kutsub taas esitama oma ideid Insenergia fondi. Fondist saab taotleda vahendeid projektidele, mis populariseerivad ja edendavad inseneriõpet energeetikast infotehnoloogiani. Insenergia fondi suurus on 20 000 eurot ja taotlusi saab esitada 27. novembrini.

"Energiamaailm muutub  üha avatumaks ja mitmekülgsemaks. Lisanduvad tootmistehnoloogiad ja suurenevad ülekandevõimsused esitavad järjest kõrgemaid nõudmisi ettevõtete efektiivsusele ja paindlikkusele. Seetõttu on nö klassikalise elektro- ja soojustehnika kõrval fookusesse tõusmas infotehnoloogia, mis mitte ainult ei aita inseneridel paremini mõista ja juhtida tootmisvarasid, vaid ka seob ärimaailma vajadused energiamaailma võimekustega. Kõik need muudatused nõuavad aga talente nii energeetika kui ka IT valdkonnas. Sel aastal olemegi suunanud Insenergia fondi fookust rohkem IT erialadele, kuna juba täna näeme, kui oluline osa meie tööstuses on infotehnoloogia teadmistega ekspertidel," ütles Eesti Energia juhatuse liige Raine Pajo.

Insenergia fondi on oma ideid oodatud esitama nii koolid, ülikoolid, tudengid, õppejõud, tudengiühendused kui ka mittetulundusühingud.

Fondist toetatakse näiteks õppematerjalide väljatöötamist ning arendamist, õppekäikude korraldamist, teaduslaagrite või -ringide läbiviimist, eriala ja valdkonna ameteid tutvustavate seminaride korraldamist, erinevate õppekavade integreerimist toetavaid projekte ning inseneriõpet üldiselt populariseerivaid tegevusi. Oodatud on ka kõik teised lennukad ideed, mis toetavad fondi eesmärke. Fondist üldjuhul ei toetata toitlustuskulusid, tööjõukulusid ning tegevusi, millest saab kasu ainult üksikisik.

Insenergia fondi taotlusvoor on avatud kuni 27. novembrini. Toetatavad projektid selguvad detsembri lõpuks. Need valib välja Eesti Energia komisjon lähtudes sellest, kuivõrd tugevalt on algatuse mõte seotud fondi eesmärkidega, kui suure mõjuga on projekt ning kas selle sisulistesse tegevustesse on kaasatud ka Eesti Energia.

Toetus makstakse välja lõpparuande alusel pärast toetatava tegevuse toimumist või koostatud materjali valmimist. Täpsem info tingimuste kohta ning taotlus on leitavad Eesti Energia veebilehelt www.energia.ee/insenergia-fond

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755