18. detsember 2016

Bitcoin tegi kõigile valuutadele tuule alla

Autor: Pixabay

Bitcoin, mille olemus on tavainimese jaoks üldjuhul arusaamatu, on sellel aastal tootluselt ületanud kõiki aktsiaindekseid, valuutasid ja tooraineid, kirjutab Bloomberg.

Krüptovaluuta, millega kaubeldakse (ja mis on reguleeritud) nagu kuld ja nafta, on selle aasta algusest kallinenud 79 protsenti 778 dollarini, mis on kõrgeim tase alates mulli lõhkemisest 2014. aasta alguses, selgub Bloombergi kogutud andmetest. Bitcoin on kallinenud rohkem kui vene rubla või brasiilia reaal, mis on traditsiooniliste valuutade seas tänavu edetabeli eesotsas.

Bitcoin loodi 2008. aastal ning investeerimismaailma tekkis palju entusiaste, kes uskusid, et tegemist on rahandussüsteemi evolutsiooniga, mis on osa maailma üldisest digitaliseerumisest. 2014. aastal langes krüptovaluuta hind 58 protsenti ja see hinnalangus oli osaliselt tingitud ka sellest, et osade riikide valitsused hakkasid valuuta vastu võitlema.

Bitcoini comebacki tegemise põhjuste hulka kuuluvad näiteks Hiina kapitalikontrollid ning Suurbritannia ja USA poliitilise ebastabiilsuse suurenemine ning lisaks ütlevad bitcoini toetajad, et krüptovaluutat aktsepteeritakse järjest enam ettevõtete ja tarbijate poolt.

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112