Autor: Aali Lilleorg • 18. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT Kolledži arendusprojekti raames valmisid esimesed laborid

Foto: Pixabay
Käesoleva aasta augustis alanud IT Kolledži arendusprojekti „Virtuaalsete õpiruumide ja simulatsioonikeskkonna loomine ja juurutamine“ (VÕSA) esimesed laborid valmisid novembri lõpus. Selle aja jooksul on keskkonna vastu huvi tundnud üle 50-ne inimese, kellest mitmed on jaganud ka väärtuslikku tagasisidet, teatas IT Kolledž.

Huvilistel on olnud võimalik proovida laboreid HTTPS Security, DEVOPS Final Test ja DEVOPS User Management, mis on nii Linuxi käsureal administreerimise kui turvalisusega seotud algtaseme teadmiste mõõtmiseks ja hindamiseks.

Senine tagasiside on Kolledži sõnul olnud igati positiivne ja konstruktiivne, mis on innustanud laboreid veelgi edasi arendama ning täiendama. Saadud järeldused ei ole veel lõplikud, kuna laborite testimine ning tagasiside korjamine jätkuvad ka edaspidi.

Senisest huvist ning tagasisidest innustatuna toimuvad 2017. aasta jaanuaris neli platvormi puudutavat seminari. Seminaride eesmärk on:

Tutvustada VÕSA projekti kaugemaid eesmärke ning tulemusi.Kaasata projekti uusi virtuaallaborite süsteemi paigaldajaid ning laborite arendajaid.Demonstreerida virtuaallaborite süsteemi kasutatavust õppetöös.

Nelja seminari jooksul käiakse läbi kõik vajalikud etapid laborite loomiseks ja kasutamiseks õppetöös. Täiendavalt käsitletakse virtuaallaborite süsteemi paigaldust oma ettevõtte taristusse. Seminarid toimuvad eesti keeles ja on eelregistreerimisega

Eesti Infotehnoloogia Kolledži arendusprojekti „Virtuaalsete õpiruumide ja simulatsioonikeskkonna loomine ja juurutamine“ (VÕSA) eesmärk on luua uudne, õppetegevust toetav ja laiendav virtuaalne õpikeskkond, mis võimaldab muuta IKT õpet praktilisemaks, paindlikumaks ja õppijat toetavamaks.

Projekti rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest “Ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskava 2014?2020? prioriteetse suuna “Kasvuvõimeline ettevõtlus ja rahvusvaheliselt konkurentsivõimeline teadus- ja arendustegevus” meetme “Eesti T&A rahvusvahelise konkurentsivõime suurendamine ja osalemine üle-euroopalistes teadusalgatustes” tegevuse “Institutsionaalne arendusprogramm TA asutustele ja kõrgkoolidele” raames.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755