Autor: ITuudised.ee • 19. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-residentsus saab järgmisel aastal 200 tuhat eurot lisaks

Foto: e-estonia.com/e-residents/
Valitsuse algatatud tuleva aasta riigieelarve seaduse eelnõu kolmanda lugemise käigus otsustatakse eraldada e-residentsuse programmile 200 tuhat eurot lisaraha.

Ettevõtlus ja IT-minister Urve Palo ütles, et e-riigi arengusse jätkuvalt panustades muudame oma riigi välisettevõtjatele atraktiivsemaks, mistõttu on oluline IT-sektorisse ka täiendavalt investeerida.

"E-residentsuse kaudu saame meelitada väljast poolt Eestist siia ettevõtjaid, kellele e-residentsus võimaldab lihtsama ja mugavama asjaajamise," märkis Palo.

Uus valitsusliit planeerib riigieelarvest täiendavalt investeerida IT-sektorisse nii 2018. kui 2019. aastal kümme miljonit eurot.

E-residentsus on virtuaalne residentsus, millega antakse välismaalasele riiklikult väljastatud turvaline identiteet, mis annab võimaluse kasutada Eesti riigi e-teenuseid, sealhulgas näiteks anda digitaalset allkirja.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755