23. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alamäe: peame tegema kergelt hullumeelseid käike

Foto: Andres Haabu
Äripäeva aasta ettevõtja tiitlile kandideerinud Priit Alamäe sõnul peab Eesti ühiskond olema leidlik ning vajadusel tegema isegi hullumeelsena näivaid käike.

"Eesti majandusele oli lõppev aasta pealtäha rahuldav, aga mulle teeb jätkuvalt muret meie majanduse pikaajaline konkurentsivõime," märkis Alamäe ja täpsustas, et ühiskonnana peame olema leidlikud ja valmis tegema käike, mis esialgu võivad tunduda selgelt liiga ambitsioonikad ja ehk isegi kergelt hullumeelsed.

Murelikuks teeb Alamäed ka kapitalituru instrumentide mitmekesisus, kapitali hind ja kättesaadavus Eesti ettevõtete jaoks. 

Järgmisele aastale läheb Nortal vastu positiivse ootusärevusega. "Oleme viimastel aastatel oluliselt sisemist efektiivsust parandanud ja investeerinud uute turgude avamisse, tootearendusse ja meeskonna võimekuse kasvatamisse. Ajalugu näitab, et kui tugev meeskond teeb pühendumusega tööd, siis ühel hetkel annab see ka tulemuse. Oleksin väga pettunud, kui me tuleval aastal ei suuda head kasvu näidata,“ oli Alamäe optimistlik.

Loe pikemalt Äripäevast

VT ka: Aasta ärimeheks valitud LHV panga asutaja ja omanik Rain Lõhmus vastab Äripäeva videos küsimustele, millele pankurid tihtilugu vastama ei pea.

Autor: Kaisa Gabral, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755