Autor: Aali Lilleorg • 31. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10 enim loetud lugu aastal 2016

IKT Aastakonverentsil 2015. aasta majandustulemuste põhjal parimaks tunnistatud IKT valdkonna ettevõtjad Äripäeva aukirjadega.
Foto: Julia-Maria Linna
Aastal 2016 on ITuudised.ee lehel käidud lugusid uudistamas rohkem kui varem - nii lugejate hulk kui vaatamiste arv on aastaga kasvanud pea 50%. 10 enim loetud lugu on heaks ülevaateks, mis lugejatele huvi pakkus.

Tasuta programmeerimisalased e-kursused algavad taas IT-sektori Palga TOP 15Eestlased lõid maailma turvalisima virtuaalse isikutuvastamise teenuseLoe, miks pääses Pipedrive unistuste tööandja konkursi finaaliIT-tööandja ei pääse lähiajal nelja tööpäevaga nädalastNortal: inimeste leidmine on ikka väga raske. Kõige nõutum on tarkvaraarendajaNortal müüs osa ärist ekstöötajaileÄripäeva IKT valdkonna TOPi võitjad selgunudLoe edasi SIITIsikuandmete kaitses tuleb suur muudatusLoe edasi SIITLobisev nutiseade paneb ohtu kogu võrguliikluse turvalisuseNutiseadmete wifi-funktsioon võimaldab kasutajal erinevates asukohtades hõlpsalt võrgus olla, kuid pidevalt kasutuses olev wifi annab pahalasele ideaalse võimaluse kasutajat ja tema poolt edastatavaid andmeid pealt kuulata, hoiatab Siseministeeriumi infotehnoloogia-ja arenduskeskuse (SMIT) infoturbe osakonna juht Tiit Hallas.Loe edasi SIIT

7. märtsil algab Tartu ülikoolis taas tasuta e-kursus programmeerimisest, mille möödunud aastal lõpetas rohkem kui 1400 inimest ja sellele lisaks algab ka uus mahukam kursus programmeerimise alustest.Loe edasi SIIT

Äripäev pani ritta 600 Eesti ettevõtet töötajate keskmise palga suuruse järgi. Lisaks tõi Äripäev välja valdkonnapõhiselt 15 parimat palgamaksjat, teiste hulgas ka info ja side. ITuudised.ee täpsustas laiemalt IT-sektori parimad palgamaksjad.Loe edasi SIIT

Uus isikutuvastusteenus, mis võimaldab inimest tuvastada isikut tõendava dokumendi ja veebikaamera abil, kannab nime Veriff. Tänu Veriffile saab edaspidi avada pangakonto, hoiustada raha või teha teisi finantstehinguid kontorit külastamata. Teenus laieneb ka e-residentidele.Loe edasi SIIT

Eesti unistuste tööandja konkursi žürii valis kandideerinud organisatsioonidest välja neli paremat, kelle hulka pääses ka viis aastat tagasi idufirmana alustanud Pipedrive.Loe edasi SIIT

Lähiajal jõuab IT-tööandja üsna tõenäoliselt sinna, et nelja tööpäevaga nädal pole enam midagi ulmelist. Kaugtöö, osaline tööaeg, töö kõrvalt õppimine või töö ajal õppimine ongi juba paljudele igapäev, kirjutas SMITi personalijuht Merje Laasi ITuudised.ee teemaveebile.Loe edasi SIIT

Nortali personalijuhi Jüri Saarma sõnul teeb nende ettevõte palju ära, et töö kõrvalt oleks võimalik kõrgharidus lõpuni omandada. Kohtumistel tudengitega märkisid ettevõtjad, et IT-tudengid on tööturul juhtival positsioonil. Nortal oli esindatud tudengitega kohtumisel nii Tallinnas kui Tartus.Loe edasi SIIT

IT-firma Nortal müüs osa oma ärist ettevõtte endiste töötajate asutatud firmale, kel on partneriks sama ala ettevõte Lätist.Loe edasi SIIT

25. oktoobril ITuudiste ja Äripäeva poolt korraldatud IKT Aastakonverentsil anti üle Äripäeva aukirjad 2015. aasta majandustulemuste põhjal parimatele IKT valdkonna ettevõtetele.

ELi isikuandmete kaitse üldmäärus toob kaasa viimase 20 aasta suurima muutuse isikuandme kaitse valdkonna reguleerimises, kirjutab PwC IT-äririskide valdkonna juht Mart Mäe.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755