Autor: ITuudised.ee • 25. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuntud tehnoloogiaettevõtjad investeerisid Veriffi 250 000€

Veriffi tegevjuht Kaarel Kotkas
Foto: Andres Haabu
24. augustil toimunud kolmeosalise tehingu käigus laienes Veriffi omanikering. Tehingu esimeses osas müüs Inbank Technologies OÜ 30 protsenti Veriffist ettevõtetele Wiser Financial Advisors OÜ, Hillstead Capital OÜ ja Kei Aar OÜ. Järgnevalt paigutasid investorid Veriffi 250 000€ lisakapitali. Kolmandaks toimus osakapitali vähendamine, mille käigus muudeti osaluste struktuuri. Optsioonide realiseerumisel kuuluks asutajale ja meeskonnale enamusosalus.

Tehingu järgselt kuuluvad Veriffi omanikeringi Mobi Solutions, Inbank Technologies, Kei Aar, Hillstead Capital, Wiser Financial Advisors ja Veriffi asutaja Kaarel Kotkas.

Veriffi asutaja Kaarel Kotkase sõnul oli tegemist väga olulise tehinguga. “Ettevõtte edasist arengut silmas pidades oli tegu üliolulise tehinguga. Suurimaks komplimendiks on fakt, et Veriffi omanikeringiga liitusid suurte kogemustega finants- ja tehnoloogiavaldkonna eksperdid. See näitab, et oleme õigel teel ning loob parema pinna rahvusvahelisel turul agressiivsemaks kasvuks. Juba lähiajal alustame koostööd suurkliendiga väljastpoolt Eestit,” rääkis ta.

Wiser Financial Advisors’i juhatuse liige Gerri Kodres näeb Veriffis tugevat rahvusvahelist potentsiaali. “Nõudlus turvaliste ja mugavate digitaalsete autentimisteenuste järele on maailmaturul tõusnud. Samaaegselt on ootused kvaliteedile kõrged. Veriffi meeskond on oma senise tegevusega tõestanud võimekust luua antud valdkonnas lahendusi, millel on läbilöögi potentsiaal mitte üksnes regionaalselt, vaid globaalselt,” rääkis ta. Wiser Financial Advisors OÜ kaudu Veriffi investoriteringi astunud Gerri Kodres ja Riivo Anton on Eesti Äriinglite Võrgustiku EstBAN äriinglid, kes on investeerinud mitmetesse tehnoloogiaettevõtetesse nagu Vitalfields, Monese ja LeapIN.

Hillstead Capital OÜ kaudu omanike ringi astunud Tuomas Kurki on pikaaegne tehnoloogiaettevõtja ning tänavu kevadel Elisale ja Livonia Partnersile müüdud Santa Monica Networks’i endine suuraktsionär. Kei Aar OÜ kaudu lisandub Veriffi investorite hulka endine Nasdaq Eesti juht, Funderbeami asutaja ning tegevjuht Kaidi Ruusalepp ja üks Playtech’i asutajaid Rain Kivisik.

Veriff asutati 2015. aastal 20. oktoobril. Ettevõte pakub digitaalset autentimisteenust, mis võimaldab inimest tuvastada isikut tõendava dokumendi ja veebikaamera abil. Veriffi tegevus võimaldab vähendada finantskuritegusid virtuaalsetes keskkondades. Veriffi mainekamateks klientideks on Inbank, Uber ja LHV pank.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755