Autor: ITuudised.ee • 5. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inbank Technologies OÜ müüs osaluse ettevõttes Veriff OÜ

Veriffi tegevjuht Kaarel Kotkas
Foto: Andres Haabu
Täna, 5. jaanuaril jõustus leping, millega Inbank AS-i tütarettevõte Inbank Technologies OÜ müüs kogu oma 25,9% suuruse osaluse start-up ettevõttes Veriff OÜ. Müüdud osaluse ostjaks oli Bevoke Estonia OÜ, mille omanikuks on Veriffi juht ja asutaja Kaarel Kotkas.

Inbanki juhatuse esimehe Jan Andresoo sõnul oli müügi põhjuseks hea ostupakkumine, mida toetas Inbanki strateegiline otsus suunata investeeringud fokusseeritult enda põhitegevuse kasvatamisele.

Inbank oli 2015. aastal tegevust alustanud internetipõhist isikutuvastust pakkuva Veriffi üks asutajatest ning suurinvestoritest, tagades ettevõttele arenemiseks vajalikud vahendid ja keskkonna. “Viimase aasta jooksul on Veriffi investorite ring oluliselt laienenud. Leiame, et meie roll selles ettevõttes on stardikiirenduse võimaldamise näol täidetud ja jääme huviga jälgima Veriffi edaspidist arengut,” ütles Andresoo.

Veriffi asutaja ja tegevjuhi Kaarel Kotkase sõnul tekkis ostuhuvi, pidades silmas Veriffi rahvusvahelist arengut. “Oleme meeskonda laiendamas ning üheks motivatsiooni hoovaks on kahtlemata ka optsioonide pakkumine võtmeisikutele. Omalt poolt soovin tänada Inbanki, kes oli meie esimeseks investoriks ja hooandjaks Veriffi tootearenduse algusetapis,” ütles Kotkas.

Kotkas täpsustas, et Veriff kasvas möödunud aasta teises pooles väga kiiresti – kui aasta esimeses pooles kuulus Veriffi kliendiportfelli neli ettevõtet, siis aasta lõpuks oli kliente kolm korda rohkem. Nii kasvas Veriffi müügitulu 2017. aasta neljandas kvartalis üle 300 protsendi. 

Inbank jääb Veriffi videoidentifitseerimise teenust endiselt kasutama lepingulise kliendina. Lisaks Inbankile on Veriffi tuntumateks klientideks Eestis Hansapost ja LHV.

Tehingu järgselt kuuluvad Veriffi osanikeringi Bevoke Estonia, Hillstead Capital, Kei Aar, Mobi Solutions ning Wiser Financial Advisors.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755