Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 18. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype'i looja tõi Eesti idule miljoneid

Foto: Veiko Tõkman
Maailmale Skype’i kinkinud rootslase Niklas Zennströmi eestvedamisel süstitakse müügimeeste tarkvara arendavasse Eesti firmasse Pipedrive ligi 16 miljonit eurot.

Euroopa ühe tuntuma tehnoloogiaguru Zennströmi investeerimisfirma Atomico lisandub Pipedrive’i investorite hulka, aidates eestlaste loodud ettevõttel pöörase kiirusega edasi kasvada, kirjutab Eesti Ekspress. Investorite miljonid suunatakse tootearendusse, sealhulgas inimeste palkamisse ja ka turundusse.

Pipedrive’i kaasasutajad Urmas Purde ja Martin Henk kinnitasid Ekspressile, et pärast rahasüsti jääb jäme ots firma juhtimises ikka eestlastele, eesmärk on saada väiksemates firmades üle maailma sama tuntuks kui Coca-Cola.

Atomico on teinud üle 75 investeeringu, sh Soome tuntud mängutootjatesse Supercell ja Rovio, ettevõtte investorite ja nõuandjate hulka kuuluvad ettevõtjad, kes on ehitanud üles miljardeid väärt ärisid nagu Skype, Google, Uber, Facebook ja Spotify.

Pipedrive on kaasanud investeeringuid kokku ligi 30 miljonit eurot firmadelt Bessemer Venture Partners, Rembrandt Venture Partners, AngelPad, Paua Ventures, Monashees Capital, TMT Investments ja teised.

Loe pikemalt Eesti Ekspressist.

Pipedrive on 2010. aastal asutatud Eesti idufirma, mis arendab müügijuhtimistarkvara väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele. Ettevõtte asutasid Martin Tajur, Ragnar Sass, Martin Henk, Timo Rein ja Urmas Purde. Ettevõttel asub lisaks Tallinnale üksus New Yorgis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755