Autor: ITuudised.ee • 4. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pipedrive avas Saksmaal andmekeskuse

Pipedrive’i kaasasutaja ja juhatuse esimees Timo Rein
Foto: Eiko Kink
Et toetada ettevõtte kliendibaasi kiiret kasvu ja jätkata Pipedrive’i Euroopas asuvatele klientidele kiire ja turvalise teenuse pakkumist, avas Pipedrive uue andmekeskuse Saksamaal Frankfurdis. See on Pipedrive’i esimene andmekeskus Euroopas. Alates ettevõtte asutamisest 2010. aastal on Pipedrive kasutanud Ameerika Ühendriikides asuva andmekeskuse teenuseid.

Uue avatava andmekeskuse infrastruktuur võimaldab mitte ainult kiiret skaleerimist, vaid tagab, et Pipedrive’i kasutamine on klientide jaoks täielikult kooskõlas 2018. aasta mai kuus jõustuva Euroopa Liidu uue isikuandmete kaitse üldmäärusega (GDPR – General Data Protection Regulation). Pipedrive on üks vähestest müügijuhtimistarkvara kategooria (CRM - Customer Relationship Management) ettevõtetest, kellel on kliente üle maailma, aga kes oma Euroopa klientide andmete turvalisuse Euroopas tagab. Sarnaselt USA-s paiknevale andmekeskusele on Pipedrive’i Saksamaal avatava andmekeskuse koostööpartneriks samuti Rackspace, USA juhtiv andmekeskuse teenusepakkuja. 

Alates detsembrist majutatakse Pipedrive’i uute Euroopa klientide andmed Saksamaa andmekeskusesse, olemasolevate Euroopa klientide andmed migreeritakse Rackspace’i Chicagos asuvast andmekeskusest Frankurdis asuvasse 2018. aasta esimese kvartali jooksul. "Uue Euroopas avatava andmekeskusega tagame oma klientidele, et järgime privaatsuspõhimõtteid ja andmekaitse määruseid ja teeme seda mitte ainult seaduse järgimiseks, vaid et vastata meie klientide ootustele ja ettevõtte tegevuspõhimõtetele. Saksamaa andmekaitse-eeskirjad on uuest Euroopa Liidu isikuandmete kaitse üldmäärusest (GDPR-st) isegi rangemad, nii et Saksamaa eeskirjade järgimine pakub meie klientidele parima võimaliku garantii," ütles Pipedrive’i kaasasutaja ja juhatuse esimees Timo Rein.

Pipedrive’i tehnoloogiajuhi Sergei Anikini sõnul töötasid insenerid Pipedrive’i teenuse Euroopas majutamise ning skaleerimise nimel ligi kolm aastat. “Tänane päev märgib meie jaoks pikaajalise pingutuse olulist verstaposti. Pipedrive’i süsteemi arhitektuuri ja infrastruktuuri muutmine ning sobivusse viimine poleks aga olnud võimalik ilma meie pikaajalise ja usaldusväärse pilvemajutusteenuse partneri Rackspace’ita."

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474