Autor: ITuudised.ee • 6. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arvutiteaduse karjääripäev – koht, kus tudeng leiab praktikakoha

Foto: Pixabay
Täna korraldab Tartu ülikooli arvutiteaduse instituut juba kuuendat aastat traditsioonilist karjääripäeva. Üritusel tutvustatakse IT tudengitele erinevate IKT sektoris tegutsevate ettevõtete praktikapakkumisi, aga ka tulevasi võimalikke karjäärisuundi ja nendeks vajalikke oskuseid.

Aasta-aastalt on ettevõtted arvutiteaduse instituudi karjääripäeva vastu üha rohkem huvi tundnud. Sel aastal on võimalik lähemalt tutvust teha 23 organisatsiooniga, sealhulgas esmakordsete osalejatega nagu Iglu, Nevercode, Siseministeeriumi infotehnoloogia ja arenduskeskus (SMIT), Cloudator ja Wisemedia.

Instituudi juhataja professor Jaak Vilo kutsub ettevõtteid üles toetama tudengite õpingute edukat lõpule viimist: „IT-alase kõrgharidusega töötaja on väärtuslik vara igale ettevõttele, mistõttu eelistame karjääripäeval näha pigem praktikapositsioonide pakkumist kui õpingute ajal tööle värbamist. Ettevõtetel on võimalus motiveerida tudengeid keskenduma edukale lõpetamisele, tutvustades neile näiteks erinevate oskustega seotud palgatasemeid organisatsioonis.“ Professor Vilo sõnul tuleks tudengitel püüelda magistrikraadi poole ning ettevõtetel arvutiteaduse instituudi sisukate magistriõppekavade lõpetajaid ka eelistada. „Ühest küljest näitab statistika, et magistri lõpetanutel on IKT sektoris oluliselt kõrgem palgatase, kuid teisalt on nendel lõpetajatel ka süvendatud teadmised ja tugevad erialased oskused,“ selgitas Vilo.

Karjääripäeval osalevatel ettevõtetel tuleb arvestada ka sellega, et rahvusvahelise magistriõppe tõttu on suur osa IT tudengeid välismaalased. „Ettevõttes praktikal käimine on väärtuslik kogemus igale tudengile ning osadel meie õppekavadel on see lausa kohustuslik. Tahame näha, et ettevõtted arvestaksid ka välistudengitega ning pakuksid neile võimalust pärast õpingute lõpetamist jääda Eestisse ja teha siin karjääri,“ rääkis Vilo.

Karjääripäev toimub Paabeli õppehoones, Ülikooli 17 kell 12.15-17.00. Ürituse keskmes on mess, millega paralleelselt peavad ettevõtete esindajad praktilistel teemadel miniloenguid. Samuti autasustatakse arvutiteaduse instituudi talvise tudengiprojektide võistluse võitjaid.

Osalevate organisatsioonide seas on Cloudator, Arvato, Axinom, CGI, Cybernetica, Fortumo, Helmes, Mobi Lab, Mooncascade, Nortal, Pipedrive, Playtech, SaleMove, Siseministeerumi infotehnoloogia ja arenduskeskus (SMIT), STACC, Swedbank, Aedes Web Solutions, Quretec, Fujitsu, Wisemedia Nevercode, Iglu ning TÜ Õpirände ja nõustamiskeskus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052