Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 26. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuamet pakub e-võimalust ka jagamismajandusest tulu saanutele

Foto: Pixabay
Maksu- ja tolliamet (MTA) võimaldab koos osa Eestis tegutsevate jagamismajanduse ja ühisrahastu platvormidega saata eelmise aasta tuluandmed otse e-maksuametisse/e-tolli ning kanda need automaatselt tuludeklaratsiooni vastavasse lahtrisse.

Eelmisel aastal oli esimest korda eeltäitmise võimalus Uberi platvormi vahendusel tulu teeninud inimestel. Tänavu saavad samasuguse võimaluse Taxify, Autolevi ja Estateguru vahendusel tulu teeninud inimesed.

Lisaks saadab MTA sel aastal enne tulude deklareerimisperioodi algust otseteavituse inimestele, kellele kuuluvat kinnisvara on eelmise aasta jooksul portaali Booking.com vahendusel pakutud lühiajaliselt rendile. „Teavituse eesmärk on tuletada inimestele meelde, et eraisikuna renditulu teenides saab selle deklareerida alates 15. veebruarist füüsilise isiku tuludeklaratsioonil,“ ütles maksuameti teenindusosakonna juhtivspetsialist Hannes Udde.

Tulude deklareerimine algab 15. veebruaril, andmete turvalisuse tagamiseks soovitab MTA siseneda e-MTAsse ID-kaardi või mobiil-ID abil.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755