Autor: ITuudised.ee • 13. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-ettevõtjad tutvustavad oma lahendusi Jaapanis

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo
Foto: Andras Kralla
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo osales Eesti IT-ettevõtjatega Tokyos IoT Acceleration Lab kiirendis.

"Meil on Jaapanilt palju õppida, aga meil on neile ka palju anda. Jaapanlased näevad Eestit kõrgelt arenenud IT-riigina, eriti väärtustatakse ja hinnatakse meie kogemust keerukate küberlahenduste välja töötajatena," ütles minister Palo.

Ta lisas, et Jaapan võõrustab 2020 Olümpiamänge ning jaapanlaste huvi Eesti nutikate lahenduste järele ainult kasvab. "Me saame neid paljudes küsimustes aidata ja nad on sellest ka huvitatud."

Ministriga kaasas olnud äridelegatsiooni liige ja Lingvisti üks asutaja Ott Jalakas märkis, et kõrgetasemelised visiidid Jaapanisse on parim viis Eesti ettevõtjatele Jaapanis kokkulepeteni jõudmiseks. "Täna saime palju uusi ja häid kontakte, millega edasi töötada," ütles Jalakas.

CybExer Technologies Ltd. juht Lauri Almanni ütles visiiti kommenteerides, et säärane riigi tugi on hindamatu. "Koos ministriga tutvustada oma ettevõtet tähendab, et igal pakkumisel on suurem kaal," märkis Almann.

Visiidi käigus kohtus minister ka Jaapani Majandus-, Kaubandus- ja Tööstusministeeriumi IT-strateegia aseministri Toshinao Nakagawa, asekantsleri Yoshiaki Takeuchiga ja Mitsubishi Motorsi tegevjuhi Osamu Masukoga.  

Jaapani visiidil ministrit saatvasse äridelegatsiooni kuulusid majandusarengu asekantsler Viljar Lubi, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) välisesindaja Jaapanis Kosaku Yamaguchi, EASi välissuhete valdkonna koordinaator Krista Mihkelsaar, Eesti suursaatkonna ning ettevõtete Cybernetica AS, Transferwise, RealSystems, Star Cloud, Funderbeam, CybExer Technologies Ltd, Lingvist/Rakuten, Codeborne OÜ, Cybexer Technologies, Smart Load Solutions ja Playground esindajad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755