20. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Santa Monica Networks Grupi varad müüdi Elisale ja Livonia Partnersile

Santa Monica Networks Grupp OÜ nõukogu esimees Tapani Teeriaho
Foto: Erakogu
Balti riikides ja Soomes võrgulahendusi pakkuva ettevõtte Santa Monica Networks Grupp aktsionärid müüsid 100% oma aktsiatest. Grupi Läti ja Leedu varad müüdi Livonia Partnersile ning Eesti ja Soome varad telekommunikatsiooni ettevõttele Elisa.

Santa Monica Networks näol on tegemist regionaalse turuliidri ja eksperdiga, mis pakub keskset tuge võrguseadmete ja -teenuste töös hoidmisel ning andmekaitse ja andmekeskuste lahendusi. Grupp pakub teenust nii suurtele telekommunikatsiooni ettevõtetele, internetiteenuste pakkujatele, börsifirmadele, pankadele, finants- ja haridusinstitutsioonidele ning tööstusettevõtetele.

“Grupi praegused aktsionärid ja juhtkond on ehitanud üles eduka infotehnoloogiaettevõtte. Santa Monica Networksi ajalugu ulatub aastasse 1989, aga praegusel kujul tegutseb ettevõtte alates aastast 2006. Viimase kümnendi jooksul on töötajate arv kasvanud 159-ni, müügitulu suurenenud neli korda ning kasum üle kümne korra," selgitas Santa Monica Networks Grupi juhataja Justas Dargužas.

Äristrateegia on Dargužase hinnangul olnud väga edukas – üle paljude aastate on arendatud ja toetatud andekaid töötajaid ning investeeritud SantaCare nimelisse teenusportfelli, mis hõlmab tugiteenust, juhtimist, professionaalset koolitust ja väljaõpet ning tehnoloogia arhitektuuri nõustamise teenust, mille müük on viimase 9 aasta jooksul kasvanud neli korda.

Santa Monica Network Grupi Läti ja Leedu varad müüdi erakapitali investeerimisettevõttele Livonia Partners ning Eesti ja Soome varad Elisa Corporation’ile.

“Santa Monica Networks Grupp on kasvanud turuliidriks võrguteenuste, turvalisuse ja andmekeskuste valdkonnas kõigil neljal turul ja seega täiendavad meie varad hästi ostjate äritegevust. Tunneme end müügitehingu osas kindlalt, kuna meeskond ja kompetents on heades kätes ning loodetavasti aitab see neil ka järgmisele tasemele jõuda. Kindlasti on Elisal ja Livonial motivatsiooni ja võimalusi seda teha,” lisas Santa Monica Networks Grupp OÜ nõukogu esimees Tapani Teeriaho.

Eesti ja Soome tehingu hind oli 28 miljonit eurot. Läti ja Leedu tehingu hind ei ole avalik. Elisa tehing peab saama konkurentsiametite heakskiidu Soomes ja Eestis ning Livonia ootab vastavate ametkondade heakskiitu Leedus. Tehing viiakse eeldatavalt lõpule enne 1. maid 2017. PwC Corporate Finance Helsingi oli tehingu finantsnõustaja ning Cobalt Eesti tehingu õigusnõustaja.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052