Autor: ITuudised.ee • 24. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Infotehnoloogia mitteinformaatikutele erialale rekordarv kandideerijaid

Foto: Pixabay
Tartu ülikooli arvutiteaduse instituudi magistriõppekava „Infotehnoloogia mitteinformaatikutele“ purustas senise kandideerijate rekordi. Vastuvõtt õppekavale toimus sel kevadel teist korda ning osutus ka tänavu sisseastujate seas väga populaarseks - 50 õppekohale esitati 360 avaldust.

Tegemist on õppekavaga, mis on mõeldud eelkõige töötavale õppurile, kellel on varasem haridus ja töökogemus mõnelt teiselt erialalt. Sellel õppekaval omandatakse elementaarsed programmeerimisoskused ja muud informaatika olulised baasteadmised, samuti on lõpetajad võimelised olema näiteks teadlikud tellijad tarkvaraarenduse kontekstis ning juhtima IT-äris protsesse. Eelkõige saavad lõpetajad võimaluse oma olemasolevad oskused ja hariduse siduda täiendavate infotehnoloogiliste teadmistega või siis liikuda edasi IKT-sektorisse - näiteks analüütikuks, projektijuhiks, konsultandiks või mõneks teiseks sarnaseks spetsialistiks.

Õppekava programmijuhi professor Eero Vainikko sõnul on õppekava loodud selleks, et aidata juba töötavatel täiskasvanutel paremini kohaneda tänapäeva tööturu vajadustega. „Seoses kõikvõimalike eluvaldkondade digitaliseerumise ja IT ning interneti kiire arenguga, on tekkinud erinevates sektorites vajadus spetsialistide järele, kes on infotehnoloogilistes võtmeküsimustes pädevad,“ selgitas Vainikko.

Arvutiteaduse instituudi juhataja professor Jaak Vilo sõnul näitab see, et õppima kandideerijaid oli tänavu ligi sadakond rohkem kui eelmisel, selget vajadust selliste õppimisvõimaluste järele. See eeldab aga ka ülikooli valmisolekut nendele vajadustele vastata. „Ülikool peab kohanema erinevate ülesannetega: noorte õpetamisega tipptasemel spetsialistideks, teadus- ja arendustöö edendamisega ning lisaks elukestva ümberõppega. Töölkäimise kõrvalt õppimine on raske nii õppurile kui ka ülikoolile, kes peab leidma viise õpetada ebatraditsioonilistel aegadel ning erineva taustaga inimesi,“ rääkis Vilo.

Õppeaastaks 2017/2018 on vastuvõtt õppekavale „Infotehnoloogia mitteinformaatikutele“ lõppenud, kuid huvilised võivad arvestada, et järgmine vastuvõtt algab 2018. aasta veebruaris.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755