Autor: ITuudised.ee • 30. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaja Kallas valiti kümne kõige mõjukama eurosaadiku hulka

Foto: Euroopa Parlament
Vabaühendus VoteWatch paigutas Kaja Kallase digi- ja telekommunikatsioonipoliitikate valdkonnas mõjukuselt kuuendale kohale.

Digitaalse ühtse turu loomine on Euroopa Liidu üks prioriteete ja seega hindas vabaühendus, kes eurosaadikutest kujundavad neid poliitikaid, mis hakkavad mõjutama meie igapäevast elu digimaailmas. Enim arvestati saadikute aktiivsust digitaalse infrastruktuuri, autoriõiguste reformi, e-kaubanduse ja netineutraalsuse valdkonnas.

VoteWatch kasutas saadikute reastamiseks spetsiaalset algoritmi, kus arvestati parlamendiliikmete osalemist nende poliitikate kujundamisel, panust töögruppide ja mitteametlike komisjonide töös, hääletuskäitumist ja positsioone. Kallas kogus valemi järgi 20,5 punkti ning asetus selle tulemusega kuuendale kohale, olles mõjukate seas ainus eestlane.

Lisaks toob Votewatch välja, et Eesti saadikud on vaatamata väikesele liikmete arvule mõjukuselt digi- ja telekommunikatsioonipoliitikate valdkonnas esirinnas. Kõige mõjukamad selles vallas on sakslased ning tabeli lõpust leiab kreeklased ja küproslased.

VoteWatch Europe on vabaühendus, mis jälgib Euroopa poliitikute hääletusi, jagab teavet hääletustulemuste kohta ja analüüsib Euroopa institutsioonide poliitilisi otsuseid ja tegevust.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755