Autor: Kaja Kallas • 22. märts 2017

Kallas: Euroopa pelgab roboteid

Kaja Kallas
Autor: Aali Lilleorg

Euroopa Komisjon vaidleb robootika üle, aga pole esialgu kuigi kaugele jõudnud, kirjutas europarlamendi saadik Kaja Kallas (Reformierakond) Äripäevas.

Suurem osa vaidlusi robootika ja tehisintellekti reeglite üle taandus Euroopa parlamendis viimati arutlemisele selle üle, kas robotid võtavad inimeste töökohad või mitte. Küsimuse all oli, kas me peaksime masinate laiemat kasutuselevõttu takistama või laskma asjadel areneda omasoodu.

Kolm suuremat vaidlusi tekitanud teemat olid 1) universaalne sissetulek, mida saavad inimesed selle tõttu, et robotid võtavad inimeste töökohad, 2) robotite maksustamine ja 3) roboti isiku loomine seadustesse. 

Hirm töökohtade kadumise ees on ühiskonnal olnud alates sellest ajast, kui esimesed masinad leiutati ja kasutusele võeti. Nii on ka robotitega: peame rohkem mõtlema sellele, kuidas saame koos robotite ja tehinsintellektiga töötada, mitte niivõrd muretsema nn terminaatorite pärast, kes meie maailma tahavad vallutada.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112