Autor: ITuudised.ee • 24. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti IT-ettevõte pürib Euroopa parimaks

Foto: European Business Award
Euroopa suurimal äriauhindade konkursil European Business Awards on publiku lemmiku kategoorias käimas teine hääletusvoor. Eestit esindab seal esimeses voorus võidukas olnud disaini- ja tarkvaraettevõte Proekspert.

Proeksperdi eksportturunduse eestvedaja Helen Lillep: "Osaleme konkursil innovaatilise ettevõtja ja tööandjana. Tahame Eestit väärikalt esindada - ühe Eesti ettevõtte edukas esinemine toetab ka teisi. Konkurss on väga tihe, võistleme 33 ettevõttega üle kogu Euroopa. Eelmisel aastal anti hääletuses ligi 277 000 häält, kuid Eestis on digihääletusega varemgi imesid tehtud. Saame üheskoos toetada Eesti reputatsiooni tugeva IT-riigina."

Euroopa Äriauhindade konkursi tegevjuhi Adrian Trippi hinnangul juba esimese vooru võit ja Eesti publiku lemmiku tiitel suurepärane tulemus - esimeses voorus anti ettevõtetele kokku üle 166 000 hääle. Sellises konkursis silma paista on tunnustust väärt. Tripi sõnul on konkursi publikuhääletus mõjuv võimalus ettevõtete saavutustele Euroopas suurema kõlapinna leidmisel. "Meil on esimese vooru tulemuse üle siiralt hea meel. See kinnitas, et meie mõtteviis läheb inimestele korda," kinnitas Helen Lillep. "Lisaks annab see meile võimaluse võistelda ka teises voorus ja toetada Eesti head mainet innovaatilise ettevõtlusmaana."

Euroopa Äriauhindade konkurss on suurim omataoline, kus hinnatakse ettevõtete parimaid praktikaid äriedu, eetika ning innovatsiooni kategooriates. Konkurssi korraldatakse alates 2006. aastast ja sellest on saanud suurim tunnustus Euroopa Liidu silmapaistvatele ettevõtetele. Riike esindavad finalistid saavad Ruban d’Honneuri aumärgi ja 11 võistluskategooria üldvõitjaid pärjatakse European Business Award peaauhinnaga. Eestist valiti sel aastal konkursil osalema kokku 16 ettevõtet. 

Euroopa Äriauhindade hääletus toimub kahes voorus. Esimeses voorus valiti 636-st osalenud ettevõttest välja 34 riiklikku publiku lemmikut (National Public Champion), Eestist osutus võitjaks Proekspert. Need 34 ettevõtet jätkavadki nüüd teise vooru hääletuses, mis kestab kuni 27-nda aprillini. Teise vooru võitja, kes ühtlasi pälvib Euroopa Publiku lemmiku tiitli (European Public Champion), avalikustatakse Euroopa Äriauhindade Galal, mis leiab aset 2017. aasta kevadel.

Proekspert on 24 aastat tegutsenud Eesti kapitalil põhinev disaini- ja tarkvaraettevõte, mille fookuses on targad seadmed, robotid ja masinad. Ettevõttes töötab üle 150 inimese, 2016. aasta käive oli ca 9 miljonit eurot. Proekspert on võitnud mitmeid mainekaid auhindu, muuhulgas ka Aasta Disainirakendaja 2016 ning European Excellence Awards HR 2017 innovatsioonikategoorias "Work 4.0 - work of the future".

Proeksperdi poolt saab oma hääle anda Euroopa Äriauhindade konkursi veebilehel.  

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052