Autor: ITuudised.ee • 12. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Proekspert AS võitis Saksa-Eesti majandusauhinna

Ettevõte Proekspert AS võitis tänavuse Saksa-Eesti majandusauhinna, mis anti üle neljapäeval, 11. mail 2017 Tallinnas sündmuskeskuses SpaceX toimunud pidulikul auhinnagalal.

Saksa-Eesti majanduse auhinda annab välja Saksa-Balti Kaubanduskoda Eestis, Lätis, Leedus.

Seitsmendat korda toimuva konkursi motoks on "Digitaalajastu võidukäik-Industrie 4.0“.

Auhinna võitja, disaini- ja tarkvaraettevõte Proekspert, tegutseb oma alal juba 24 aastat. Fookuses on turvaliselt ühendatud targad seadmed, masinad ja robotid, nende inim-masinliidesed, intelligentne automatiseerimine ning digitaliseerimislahendused. 

„Palju õnne selle aasta võitjale! Tihedas võistluses edestas lõpuks Proekspert teisi finaliste,“ ütles Saksa-Balti Kaubanduskoja president Thomas Schöllkopf. „Meie, kui AHK, toetame ka tulevikus uuenduslikke ettevõtteid nagu seda on meie finalistid ja võitja.“ 

Ühe teenusena pakub Proekspert abi ka tootmise digitaliseerimisel ning on välja töötanud targa tehase platvormi elektroonikatööstustele. Lahenduse simFactory.io abil saab tootmissüsteemist ühtsel viisil andmeid koguda ja esitleda. Seeläbi tekib ülevaade kogu tootmisprotsessist, see muutub paremini jälgitavaks ja läbipaistvamaks, võimaldades teha paremaid äriotsuseid.

Saksa-Eesti majanduse auhinnale kandideerima ajendas ettevõtet võimalus tutvustada laiemalt ettevõtte innovaatilist toimimisviisi, uute tehnoloogiate kasutamist ning tootearendusi, mis keskenduvad peamiselt digitaliseerimisele ning lahendustele, mis on seotud tööstus 4.0, interneti, tehisintellekti, masinõppe jms teemadega.

Teema „Digitaalajastu võidukäik -Industrie 4.0“ raames olid oodatud osalema kõik Eesti ettevõtted, kes teevad edusamme tootmise digitaliseerimisel või pakuvad tööstusettevõtetele vastavaid lahendusi. Žüriisse kuulusid majandusalased arvamusliidrid Saksamaalt ja Eestist. SpaceXis toimunud pidulikul auhinnagalal anti võitjale üle auhind, millega kaasneb osalemine Berliinis toimuval konverentsil „Industry of Things World“ koos majutuse ja Nordica lennupiletitega. Saksa-Eesti majanduse auhinna patrooniks on Saksa suursaadik Eestis Christoph Eichhorn. Kõigile avatud e-hääletusest võttis osa üle 320 inimese. Enim hääli sai Mooncascade OÜ, keda premeeris Porsche Tallinna esindus sõiduelamusega Formel 1 ringrajal Istanbulis. 

Võitja Proekspert AS ja teised neli finalisti (ETS Nord AS, Festivality OÜ, Hyrles AS, Mooncascade OÜ) saavad aastase tasuta liikmelisuse Saksa-Balti Kaubanduskojas, kuhu kuulub hetkel 467 ettevõtet, nendest 97 Eestist. 

Saksa-Eesti majanduse auhind 2017 sponsorid on Arvato Services Estonia OÜ, bnt attorneys-at-law Advokaadibüroo OÜ, Ergo Insurance SE ja Robert Bosch OÜ, Danpower Eesti AS, Adole Invest AS / Auto 100/ Porsche, Tamro Eesti OÜ. Auhinda toetasid lisaks AS Kunda Nordic Tsement,  Industry of Things World, Nordic Aviation Group AS / Nordica ja ka Interpharus EMHÜ ning meediapartner Äripäev AS.

Auhinna varasemad võitjad on Enics Eesti (2016), GlasStress OÜ (2015), Meiren Engineering OÜ (2014), Bole OÜ (2013), Suwem AS (2011), Asper Biotech AS (2009).

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052