17. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-praktikud tutvustavad Tartus tootmise efektiivistamist Tööstus 4.0 abil

Eesti IKT klastri juht Doris Põld
Foto: Pexels
Tartus 18. aprillil toimuval tööstuslahenduste seminaril tutvustatakse IT-praktikute näiteid selle kohta, kuidas tööstuse digitaliseerimine aitab tootmist efektiivsemaks muuta. Eesti konkurentsivõime parandamiseks on vaja järgnevatel aastatel teha olulisi investeeringuid tööstuse kaasajastamisse, ütles Eesti IKT klastri juht Doris Põld.

„Oleme kõik mures Eesti majanduskasvu aegluse pärast, rahvusvaheline DESI-indeks näitab ilmekalt, et e-riigi teenuste osas on Eesti Euroopas esikohal, kuid üks olulisemaid innovatsiooni-probleeme on meil erasektori madal digitaliseeritus, kus me oleme 22. kohal,“ selgitas Põld ja lisas, et tööstuse digitaliseerimine tähendab erinevate tehnoloogiate enda kasuks tööle panemist ning seeläbi masinate integreerimist terviklikuks süsteemiks tehases, mille kaudu on võimalik saavutada suuremat efektiivustus ning tootlikkuse tõusu.

Oma kogemusi digitaliseerimise väljakutsete ja valikute kohta jagavad IT sektori ettevõtted Proekspert, Columbus Eesti, Tieto Estonia, Fujitsu Services, Helmes, LeanEST ja BCS Itera. Näiteks räägitakse, milline võib olla ettevõtte äriline kasu, kui integreerida kolmemõõtmeline projekteerimisprogramm CAD ja majandustarkvara või mil moel aitab tehnoloogia kaasa targale kauba- ja infovahetusele ladude vahel. Samuti räägitakse reaalaja andmete analüüsist ja nendega arvestamisest tootmises. Inimressursi haldamine pole vähem tähtis – seminaril eksponeeritakse, kuidas tõsta tööjõu väärtust ning kiirendada töövoogu ning kuidas tootmisettevõtte on tootmisjuhi elu lihtsamaks muutnud.

Seminari korraldavad Tartu Linnavalitsus koostöös Eesti IKT klastriga.  

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755