6. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fujitsu andis TTÜ üliõpilasele 1300 eurose stipendiumi

Foto: Fujitsu Estonia
Fujitsu Estonia andis koostöös Tallinna Tehnikaülikooli Arengufondiga välja 1300 eurose stipendiumi koos Fujitsu Forum 2017 külastusega Münchenis. Stipendiumi sai TTÜ informaatika eriala bakalaureuseõppe üliõpilane Eva Maria Veitmaa.

Fujitsu Estonia personalijuhi Elery Ulmova sõnul on ettevõte võtnud eesmärgiks toetada tublisid informaatikaüliõpilasi. "Aitame neil pühenduda õpingutele ja saada lisateadmisi väljaspool ülikooli korraldatavatelt konverentsidelt ja kursustelt. Oleme varasemalt toetanud stipendiumi välja andmisi ja IKT lõputööde konkurssi, kuid ettevõtte nimelist stipendiumit anname välja esimest korda. Fujitsu on väga rahul Tallinna Tehnikaülikooli IT üliõpilaste ettevalmistusega. Tahame panustada omalt poolt rohkem koostöösse ülikooliga,” selgitas ta. 

Fujitsu Estonia stipendiumi andmine tõstab Ulmova hinnagul ülikoolides teadlikkust ettevõttest ning toob parimaid õpilasi praktikale ja tööle. Mullu oli tarkvaraosakonnas 6 praktikanti ning nad kõik jäid tööle. Fujitsu töötajaskond on viimase 7 aastaga kasvanud ligi 10% aastas ja tänaseks on töötajaid kokku 330.

Stipendiumi saanud üliõpilane Eva Maria Veitmaa plaanib suvel teadmisi täiendama minna Poolas toimuvale IT-alasele kursusele, kus keskendutakse mobiilirakenduste arendamisele. Osa stipendiumist läheb osalustasu ja reisikulude katteks. "IT eriala tudengitele on väga tähtis, et Fujitsu Estonia neid tunnustab ja nende omanimelise stipendiumiga toetab,” lausus Veitmaa.

Eesti IT lahenduste hetkeolukorda kommenteerides hindab ta õnnestumiseks e-residentsuse programmi. Huvitavatest rakendustest toob ta välja juuni alguses välja kuulutatud TTÜ strateegilise digireformi TalTechDigital, millega muudetakse nii õppimist kui ka õpetamist mitte ainult TTÜs, vaid laiemalt.

Tänased internetikasutajad peaksid Veitmaa arvates tähelepanu pöörama küberhügieenile: “Sageli on märgata puudujääke turvalisuse valdkonnas. Ei teadvustata endale, kui kerge on tänapäeval interneti vahendusel kuritegevuse ohvriks sattuda ja et igast tegevusest jääb jälg. Küberhügieeni tasuks õpetada maast madalast.”

Veitmaa on sel kevadel abiõppejõud TTÜs java põhikursusel, ta on olnud Microsoft User Groupi turundusjuht ja informaatikat propageeriva tuuri Geeks on Wheels peakorraldaja.

Fujitsu Estonia stipendium

AS Fujitsu Estonia stipendium on ette nähtud Tallinna Tehnikaülikooli infotehnoloogia teaduskonna edukale bakalaureuseõppe üliõpilasele, kes on TTÜ-s immatrikuleeritud ja ei ole taotluse esitamise hetkel akadeemilisel puhkusel, õpib täiskoormusel, ainepunktide maht avalduse esitamise ajal vähemalt 90 EAP, kel puuduvad õppevõlgnevused, kel on soov end edaspidi rakendada õpitud erialal. Stipendiumi kandidaatidel on võimalus praktikaks AS Fujitsu Estonias ja stipendiaatidel osaleda ettevõtte konverentsidel, tänavu Fujitsu foorumil Münchenis.

Fujitsu

Fujitsu on juhtiv Jaapani informatsiooni- ja kommunikatsioonitehnoloogiafirma. Ettevõttel on 155 000 töötajat rohkem kui 100 riigis, Fujitsu Estonias töötab 330 inimest. Ettevõtte 31. märtsil lõppenud majandusaasta müügitulu oli 35,5 miljardit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755