17. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fujitsu Estonia laieneb Pärnusse

Foto: Fujitsu Estonia
Fujitsu Estonia avab Pärnus IT kasutajatoe osakonna, kus esmalt saab tööd 10 töötajat. Kasutajatugi, mida Fujitsu Estonia pakub juba kümme aastat, aitab Skandinaavia arvutikasutajatel lahendada nende töös ette tulevaid IT alaseid probleeme. Täna töötab kasutajatoe osakonnas 160 inimest Tallinnas ja Tartus.

Service Desk ehk kasutajatugi laieneb Pärnusse, kuna hetke tööturu kaardistus näitab, et on olemas võimalus leida sealt sobivate oskustega töötajaid," selgitas Fujitsu kasutajatoe juht Merike Tiik. Tööd saab tema sõnul 10 kohalikku soome keele oskajat, kes soovivad arendada enda IT-oskusi.

Kandidaatidelt eeldab Fujitsu lisaks heale soome keele oskusele tahet pakkuda suurepärast klienditeenindust ja annab inimestele inimestele võimaluse õppida selgeks täiesti uue ameti. Pärnust hakatakse teenindama Põhjamaade kliente esialgu soome keeles. "Laienemisega tahame suurendada oma kliendibaasi ja olemasolevatele klientidele pakkuda paremat teenust. Tartus alustasime samuti 10 töötajaga ja täna on meil seal 53 inimest ametis. Loodame, et ka Pärnus läheb nii, lisas Tiik. 

Fujitsu kasutajatugi teenindab paljusid Põhjamaade suurettevõtteid. Töötajad teenindavad kõikides Skandinaavia ja Baltikumi riikide keeltes ja lahendavad arvuti tavakasutajatel ette tulevaid probleeme.

“Kasutaja helistab, meie töötaja vastab. Vastajate tiimid on moodustatud kliendipõhiselt ja nad on koolitatud kliendi spetsiifilise riist- ja tarkvara järgi. Suure osa pöördumistest lahendavad meie töötajad telefonitsi, keerukamate juhtumiste jaoks on teise ja kolmanda astme tugi. Tavakasutaja tasemel on enamasti tegu probleemidega arvutisse sisse saamisel ja kasutajaõigustega, MS Office’i kasutamisega,” kirjeldab Tiik.

Fujitsu uutele Pärnu töötajatele tahetakse pakkuda võimalikult kaasaegseid töötingimusi. Pärnu esindus avatakse detsembris valmivas äri- ja eluhoones Martensi maja aadressil Pikk 12.

Fujitsu Estonia IT kasutajatoel on Skandinaavias üle 60 kliendi, kokku töötab osakonnas 160 inimest.

Fujitsu on Jaapani informatsiooni- ja kommunikatsioonitehnoloogiafirma. Ettevõttel on 155 000 töötajat rohkem kui 100 riigis, Fujitsu Estonias töötab 330 inimest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755