3. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krüptovaluutad püüavad uusi kõrgusi

Foto: Pixabay
Kaks maailma kõige populaarsemat krüptovaluutat – bitcoin ja ethereum – saavutasid esmaspäeval kõigi aegade hinnarekordi, vahendab MarketWatch.

Bitcoin tõusis üle 1400 dollari ning kaupleb 1424 dollari juures. Ethereumi hind jõudis esmakordselt üle 80 dollari.

Mõlemad valuutad on aasta algusest kiiresti tõusnud, sest investorid on optimistlikud, et USA väärtpaberi- ja börsikomitee annab esimesele bitcoini ETFile (börsil kaubeldav fond) rohelise tule. Varem on regulaator kaks taolist ETFi tagasi lükanud ning kolmanda üle pole veel otsustatud.

Aprillis võimaldas Jaapan suurtel institutsionaalsetel investoritel ja pankadel samuti turule siseneda. Riik teatas, et hakkab bitcoini aktsepteerima kui maksevahendit. Venemaa ametivõimud ütlesid eelmisel kuul, et bitcoin reguleeritakse juba järgmisel aastal.

„Väikesed asjad võimaldavad paljudel inimestel tunda ennast bitcoini suhtes turvaliselt,“ ütles Genesis Miningu tegevjuht Marco Streng. „Mida rohkem bitcoini maailmas aktsepteeritakse, seda enam on see ka uudistes ning ilmuvad positiivsed pealkirjad, millele järgneb täiendav hinnatõus.“

Bitcoin on sel aastal kallinenud üle 30 protsendi. Ethereum hind on tõusnud aga ligi 10 korda (aasta alguses kauples valuuta 8 dollari juures).

Allikas: Äripäev

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755