Autor: Liina Laks • 29. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Varsti ei kujuta me oma elu ilma krüptorahata ettegi

Foto: pixabay.com
Liina Laasi tuntakse internetis EstonianTraderi nime all. Kaupleja, kelle erihuviks on krüptorahad, on veendunud, et see on justkui internet: alguses ei saanud keegi sellest aru ja hiljem ei kujuta keegi oma elu selleta ette.

"Bitcoini ja krüptorahadega hakkasin kauplema aastal 2014. See valdkond pakkus mulle huvi, olin ka üks Eesti Krüptoraha Liidu (EKL) asutajatest ja olin mõnda aega ka EKLi tegevjuht. Mind huvitab väga just tehnoloogia pool, milliseid lahendusi blockchain saab tuua," ütles intervjuus Äripäevale Liina Laas ja lisas, et väga põnev on vaadata, kui kiirelt see valdkond on arenenud. 

Kuigi krüptoraha puhul on tegu suure turu ja teadmiste-oskuste korral ka hea – kuigi riskantse – teenimisvõimalusega, räägitakse ikka veel, et tegu oleks justkui ainult kriminaalide pärusmaaga ja haibiga, mis kohe kokku kukub. Milline on teie hinnang?

Seda juttu räägitakse juba seitse aastat. Eks see on uus valdkond ja paljud inimesed ei tea sellest kuigi palju või ei ole viitsinud asjasse süveneda. Kes saab aru krüptoraha olemusest ja sellest, kuidas see toimib, üldiselt sellist juttu ei räägi. Kriminaalide lemmik on tänapäevani siiski sularaha. Bitcoin on praeguseks tunnistatud surnuks juba üle 150 korra. Just paar päeva tagasi püstitas bitcoini hind uue rekordi, 4500 dollarit 1 bitcoini kohta. Blockchain toob meile nii palju uusi võimalusi ja saab täielikult muuta seda, kuidas me teeme asju veebis. Ma võrdleks seda interneti algusajaga. Palju oli neid, kes arvasid, et tegemist on haibiga ja et keegi ei hakka seda kunagi kasutama. Praegu oleme jõudnud kohta, kus isegi minu kadunud vanaisa luges kõiki ajalehti ja maksis arveid internetis. Ilmselt mõnekümne aasta pärast ei oska me kujutada ette maailma ilma blockchain'ita.

Loe täispikka intervjuud Liina Laasiga Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755