Autor: ITuudised.ee • 3. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VUNKi partnerite turuväärtus ulatub 9,5 miljoni euroni

Foto: Kuvatõmmis (vunk.eu)
VUNK ärikiirendi toel on selle tänaste partnerite hinnanguline turuväärtus kerkinud 9,5 miljoni euroni. Sel hooajal muudab VUNK lähenemist ning keskendub juba tegutsevatele idufirmadele.

Seni on VUNK ärikiirendi tegutsenud kaks hooaega, mille raames on otsitud uusi ja nutikaid äriideid, mida saaks rakendada  nii telekomisektoris kui turul laiemalt. Selle aja vältel on sõelale jäänud mitmed lubavad tiimid, kellest mõned tegutsevad täna juba rahvusvahelistel turgudel. VUNKi tänaste suurimate start-up partnerite RebelRoam, PartsCosting, FeelingStream ja Marina Ahoy hinnanguline turuväärtus ulatub 9,5 miljoni euroni. Sel kevadel muudab VUNK veidi oma lähenemist ning aprillis käivitunud hooajal otsitakse juba tegutsevaid idufirmasid, kelle huvi on kiirelt kasvada ja kasvatada oma turuväärtust.

„VUNKi põhiidee - leida uusi ägedaid ja elujõulisi äriideesid - on endiselt alles, kuid sel aastal ei keskendu me idu-ideede otsimisele, vaid juba heade innovaatiliste ideedega koostööpartnerite leidmisele, kellele saaksime pakkuda oma tuge ning kellega koos innovaatilisi ideesid edasi arendada ja turule tuua“ selgitas VUNKi programmijuht Kristi Saaremets.

Osalema oodatakse tiime, kes on loonud vähemalt kahe asutajaliikmega ettevõtte (startup'i), kel on olemas töötav äriidee (market-product-fit) ja kes otsib võimalusi kasvuks.

Sel aastal oodatakse vunkima ideesid kolmes valdkonnas: IoT (targad linnad ja B2B digitaliseerimine); wellness (suurandmete kasutus ning tark-andmete kasutus) ning e-kaubandus ja kliendi online-teekonnad.

Vunkimine koosneb tänavu kolmest voorust:

Taotlusvoor, 11.04-31.05  Osalustaotlusi saab esitada VUNKi kodulehel http://vunk.eu/ Seejärel võtab VUNKi tiim taotlejaga ühendust ning selgitab välja ühised koostöövõimalused ja edasised tegevused jätkamiseks.

Selekteerimisvoor, 05.06-09.06  Pärast taotlusvooru valitakse taotlejate seast välja 5-6 potentsiaalikat tiimi, keda kutsutakse kohtumistele erinevate huvitatud osapooltega. Terve nädala vältel  toimuvate kohtumiste eesmärgiks on selgitada välja osapoolte huvi koostööks ning jõuda selgusele, kuidas saaks ühiselt ja kiirelt arendustega edasi liikuda. Nädala jooksul koostatakse edaspidine tegevuskava ning pannakse paika idee, kuidas ühiste toodete või teenustega turule tulla.

Koostöökokkulepped, 15.06  Loodetavasti jääb selekteerimisvoorus sõelale vähemalt 3 tiimi, kellega edasi minna ja kelle ärisse ka tulevikus panustada.

Mida pakub tänavune VUNK start-up firmadele? 

 Partnerluses aidatakse võitjatel leida parim koostöövorm, mis aitaks võitjal oma täiustatud teenuste või toodetega turul edasi areneda.

Mentorlust. Pakutakse oma ala parimate ekspertide nõu väga erinevates valdkondades. Sellesse protsessi on kaasatud nii Telia, Startup Wiseguys jpt.

 Tiimid, kellega edasi minnakse, saavad huvi korral tulla töötama uude VUNK HUB-i. Võitjad, kellega otsustatakse koostööd alustada, saavad auhinnaks 5000 eurot. Jagatakse Telia kliendisuhtluse teadmist ja kompetentsi. Kui leitakse sobiv koostöömudel, saab pakkuda ühiselt väärtust ka Telia klientidele.  Pakutakse Telia infrastruktuuri teenuseid (API liidestusi nt arveldamist).

VUNK on Telia Eesti ärikiirendi, mille raames kutsub Telia suurettevõttena üles uuendama telekomi ja IT valdkonda uute ja põnevate äriideede ning lahendustega. VUNKi eesmärk on leida parim sünergia suure ja stabiilse ning väikese ja kiire ettevõtluse vahel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052