Autor: ITuudised.ee • 13. juuni 2017

Eesti digilahendused jõuavad kosmoseagentuuri

Autor: Pixabay

Euroopa Kosmoseagentuur (ESA) valis Eesti ühe liikmesriigina välja juhtpartneriks, kellega koostöös hakkab ESA digiteerima oma administratiivseid protsesse. Täna allkirjastasid ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo ning ESA peadirektor Jan Wörner ühiste kavatsuste protokolli.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo ütles, et IKT ja e-riik on valdkonnad, kus me tunneme end hästi.

„Eesti on väga rahul, et saab oma kogemust ESAle jagada ja panustada nii organisatsiooni arengusse. Loodame, et Eesti IKT lahendused aitavad ESAl muutuda efektiivsemaks ja tänu sellele jõuavad kosmosetehnoloogia rakendused kiiremini ja laialdasemalt maapealsesse kasutusse,“ lausus Palo.

Minister täpsustas, et Eesti hakkab andma nõu, kuidas ESA kui organisatsioon võiks end digitaliseerida ning ESA soovib selleks Eestist värvata vähemalt kaheks aastaks kaks eksperti: e-riigi lahenduste eksperdi ja IT-juristi.

„Saame ESAle pakkuda küberturbe alast nõustamist ja meie ettevõtted saavad pakkuda agentuurile oma digitaalseid lahendusi,“ selgitas Palo.

ESA peadirektor Jan Wörneri jaoks oli see esimene kord anda Eesti e-residendina kehtiv digitaalne allkiri. Palo ja Wörner kohtuvad Eesti eesistumise raames toimuval EL-ESA kosmoseministrite mitteametlikul kohtumisel 7. novembril Tallinnas.

Allkirjastatud ühiste kavatsuste protokoll konstateerib Eesti edusamme digitaalühiskonna ja e-riigi arendamisel ning ESA huvi kasutada Eesti kogemust. Kokkuleppe sõlmimine näitab jätkuvat huvi vastastiku kasuliku koostöö vastu e-riigi, avaandmete, digitaalse allkirjastamise ja küberturvalisuse teemadel.

 

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112