Autor: ITuudised.ee • 29. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

tsekk.ee lõpetab raamatupidajate peavalu Uberi ja Taxify kviitungitega

Foto: Kuvatõmmis /tsekk.ee/
Kui seni põhjustasid Uberi ja Taxify emaili teel saadud kviitungid paljudele raamatupidajatele suurel hulgal lisatööd ja peavalu, siis alates nüüdsest võimaldab kodumaine kuludokumentide haldussüsteem tsekk.ee neid automaatselt digiteerida, neist e-arveid koostada ning automaatselt kõikidesse Eestis laiemalt levinud raamatupidamistarkvaradesse saata.

Selleks piisab vaid kviitungi edastamisest ettevõtte unikaalsele e-maili aadressile ning hiljemalt järgmiseks tööpäevaks jõuab kviitung e-arvena raamatupidamissüsteemi.

“Jagamismajandus on üha enam Eestis pead tõstmas ning kui seni on Eesti raamatupidajad kõiki jagamismajanduse kviitungeid pidanud käsitsi töötlema, siis nüüd tuleb tsekk.ee neile appi, muutes protsessi peaaegu automaatseks. Piisab vaid e-maili teel saadud kviitungi edasisaatmisest ja kulu jõuab hüvitamiseks otse raamatupidamissüsteemi,” ütles W.Finance OÜ (tsekk.ee) juhatuse esimees Martin Sookael.

Veel mõned aastad tagasi ei peetud Uberi tšekke piisavaks, et neid raamatupidamises kuludokumentidena kasutada. Tänaseks päevaks leiab Maksu- ja Tolliamet, et Uberi sõidujagamisteenuse platvormi väljastatud sõidu kokkuvõte on aksepteeritav, sest teenusepakkuja (autojuht) on sõlminud platvormi kasutamiseks end identifitseerides lepingu ning tema tehtud sõidud on isikustatult ja tagantjärele kontrollitavad.

Tsekk.ee edastab kuludokumente e-maili teel, misjärel jõuavad need peale digiteerimist otse raamatupidamistarkvaradesse. Lisaks on võimalus väljastada aruandeid ka PDF, Exceli ja koondatud e-arve kujul.

Lisaks Eestile on tsekk.ee teenus kättesaadav ka Lätis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755