Autor: Märt Belkin • 9. august 2017

Eestlaste andmeidu läks ameeriklastele

Planet OSi asutaja ja tegevjuht Rainer Sternfeld
Autor: Andras Kralla

USAst pärit andmefirma Intertrust ostis ära eestlaste asutatud idufirma Planet OS, mis tegeleb keskkonnaandmete analüüsiga.

Peaasjalikult andmeturvalisuse ja riskijuhtimisega tegeleva Intertrusti tegevjuht Talal G. Shamoon kiitis pressiteates eestlaste alustatud teenust taevani ja ütles, et koos Intertrusti enda lahendustega saavad firmad üles ehitada võimsa tööstusettevõtete suunatud andmeplatvormi.

Kolm aastat tagasi reaalset tegevust alustanud Planet OSi asutaja ja tegevjuht on Rainer Sternfeld, kes on Eesti avalikkuses kõige rohkem tuntud kui vabadussõja võidusamba kavandi autor. Tal on olnud teisigi idufirmasid, muu hulgas on ta kaasa löönud GrabCADi nõukogus ning töötanud tööstushiius ABB Balti arendusjuhina

Planet OS tegeleb suuremahuliste keskkonnaandmetega. Ettevõte on tehnoloogiaportaalile Geenius selgitanud, et nende suur idee on ühendada kõik  killustunud maailma keskkonna- ja sensorandmed ning teha need kättesaadavaks.

Sisuliselt võimaldab firma teenus näiteks tööstusettevõtetel eri allikatest pärit andmeid hallata ja visualiseerida. Seni on ettevõte olnud edukas eelkõige tuuleparkide juures ning ongi end positsioneerinud peamiselt taastuvenergia turule.

Planet OS-i üks klientidest ja suurim investor on näiteks Saksa hiidkontserni RWE kuuluv taastuvenergiafirma Innogy. Ettevõtte investeeris eelmisel aastal firmasse 2 miljonit eurot. 

Tehnoloogiaportaal Geenius kirjutab, et Intertrust ise oli samuti varem Planet OSi aktsionär ning tegi ülevõtupakkumise. Portaali andmetel ei liikunud tehingu käigus raha, vaid ainult aktsiad. Tehingu detaile osapooled ei avalda.

Kogu Planet OSi tiim liitub Intertrustiga ning firma hakkab siin kandma nime Intertrust Estonia. IT-turbele keskendunud USA firma plaanib ka siinset arenduskeskust kasvatada. Firma tegevjuht Shamoon märkis, et Eesti on IT-vallas üle maailma tuntud ning viitas, et firma plaanib siia juurde palgata nii klassikalisi tarkvaraarendajaid kui ka turvasüsteemide arendusele keskendunud inimesi.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112