Autor: ITuudised.ee • 21. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-riigi Akadeemia ja IKT klaster sõlmisid koostöölepingu

ITL-i juhatuse liige Andre Krull
Foto: Erakogu
14. augustil 2017 allkirjastasid koostöölepingu E-riigi Akadeemia Sihtasutus (eGA) ja Eesti IKT Klaster, keda esindab Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit (ITL). Pooled soovivad teha koostööd, et Eesti e-riigi edulugu maailmas paremini esile tõsta.

ITL-i juhatuse liikme Andre Krulli sõnul on eGA e-valitsemise, e-demokraatia ja küberturvalisuse alast teadmust väga edukalt levitanud.

„Soovime eGA ja IKT klastri koostöös tutvustada Eesti e-valitsemise kogemust välisriikides ja suurendada võimalust, et esialgsed tutvumis- ja analüüsiprojektid arenevad suuremahulisteks projektideks,“ selgitab Andre Krull. „Samuti näeme võimalusi toetada koos senisest enam Eesti avaliku sektori kompetentsi kaasamist välisprojektide edukasse elluviimisesse.“

E-riigi Akadeemia direktori Arvo Otti sõnul on Eesti e-riigi kogemusest huvitatud paljud valitsused. “Näeme Aafrika ja Kariibimere riikide kasvavat huvi, sest neid võlub Eesti e-riigi lahenduste paindlikkus ja hea hinna-kvaliteedi suhe. Samas ei saa ükski valitsus Eesti e-riiki üks ühele üle võtta, sest igal riigil on oma seadusandlik, organisatsiooniline ja kultuuriline taust. Seetõttu vajavad valitsused või organisatsioonid sageli abi muudatuste juhtimisel, et olla valmis oma headust tõestanud IT-lahendusi hankima,” selgitas Ott.

Otti sõnul on koostöö Eesti IT-ettevõtetega on loomulik osa akadeemia tegevusest. “Oleme koostöös Eesti IT-ettevõtetega ellu viinud kümmekond projekti. Neist töömahukaim on hetkel käsil olev turvalise ametkondadevahelise andmevahetuslahenduse ehitamine Ukraina valitsusele,” märkis ta.

Koostöölepingu raames on esimesteks tegevusteks omavahelise infovahetuse tihendamine osapoolte projektide osas ning ühise seminarisarja algatamine.

E-riigi Akadeemia (eGA) on 2002. aastal loodud infoühiskonna arengu nõustamis- ja mõttekeskus, mis loob ja levitab Eesti ja rahvusvahelist e-riigi, e-demokraatia ja küberturvalisuse teadmust.

Klaster on Eesti IKT ettevõtete vabatahtlik koostööplatvorm, mille eesmärgiks on muuhulgas oma liikmete ühine turundamine välisturgudel ja nende ekspordivõimekuse tõstmise kaudu oma liikmete tulu suurendamine.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052