Autor: ITuudised.ee • 29. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Digital Europe: Tallinnas toimuv digitaalvaldkonna tippkohtumine näitab Euroopa digivõimekust

ITLi president Ivo Suursoo
Foto: Meeli Küttim
Euroopa infotehnoloogia- ja telekommunikatsiooni sektorit esindava ettevõtlusliidu Digital Europe’i peadirektor Cecilia Bonefeld-Dahl loodab, et Tallinnas 29. septembril toimuva digitaalvaldkonna tippkohtumisega algab kõige kõrgemal poliitilisel tasandil arutelu selle üle, kuidas digitehnoloogiate abil ümber kujundada Euroopa majandust, tööstust, aga ka ühiskonda laiemalt. ITL tõstab kohtumise olulisust esile ja loodab tulevikku vaatavaid kokkuleppeid.

„Digital Europe soovib Euroopa Liidu juhtidega teha koostööd selle nimel, et Euroopa muutuks innovatsiooni eestvedajaks ning selle poolest tuntuks kogu maailmas,“ lisab Cecilia Bonefeld-Dahl. "Digitehnoloogiad võimaldavad majanduskasvu ja kaasata ühiskonda parimal moel. Killustamata digitaalne ühtne turg suudaks EL-i 28 liikmesriigi SKT-d mõjutada vähemalt 4,0 protsenti ehk ligikaudu 520 miljardit eurot.“ 

 Tallinnas kogunevate Euroopa Liidu riigi- ja valitsusjuhtide kohtumisel arutatavate küsimuste puhul tuleb rõhutada kogu Euroopa IKT tööstuse jaoks nelja kõige tähtsamat teemat: - digitaalne infrastruktuur ja sideühendused; - andmete vaba liikumine ja kasutamine uute ärimudelite loomiseks; - info ja küberturvalisus; - digipädevused kõigil tasemetel.  Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit, olles Digital Europe liige, toetab antud teemade käsitlemist EL kõrgemail poliitilisel tasemel ning loodab tulevikku vaatavaid kokkuleppeid. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755