Autor: ITuudised.ee • 25. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

StartIT veebileht tutvustab IT-erialasid, koole ja ameteid

Foto: Kuvatõmmis
Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidul (ITL) valmis infotehnoloogia-huvilistele mõeldud veebileht StartIT, kus tutvustatakse IT-erialasid ja koole ning kirjeldatakse IT-ameteid.

Erialavalikut lihtsustab simulaator, mis pakub valikuteid nii loovinimesele kui ka tõelisele tehnikahuvilisele. „Kas tahame või ei taha, tänapäeval on kõik IT,“ ütleb ITL-i juhatuse liige Ants Sild. „Digiajastul on muutunud töö tegemine ning pea kõik ametid eeldavad info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) oskusi.“

Valminud veebileht StartIT on hea abimees nii noorele põhikooli lõpetajale kui ka kogenumale inimesele, kes soovib end täiendada. Edasiõppimisvõimaluste otsijale on loodud mugav otsingupuu-simulaator, kus pakutakse erinevaid valikuteid. „Küsimuse „Kelleks saada?“ asemel tuleb noorel mõelda, milliseid probleeme tahab ta lahendada,“ selgitab Sild. „IT-valdkonnas on erialasid pakkuda tõesti igale maitsele. Tänases töömaailmas on tähtsal kohal ka sotsiaalsed oskused ning avatus ja kohanemisvõimelisus – seda kordavad ka väga paljud IT-spetsialistid, kellega koostöös on loodud ametiprofiilide kirjeldused.“   

StartIT veebist leiab IT-ettevõtetes töötavate spetsialistide näitel loodud 23 ametiprofiili kirjeldust, lisaks on loodud IKT rolliprofiilide struktuur, mis näitlikustab ametikohti tööprotsesside kaupa ärimaailmas. Kokku on kogutud IKT-ametite kohta koostatud küsimustikud. Karjäär IT-alal pakub otsingupuu ehk minisimulaatori kaudu võimalust endale sobivat IT-eriala ja selle õppimisvõimalusi otsida. Projektide alla on koondatud info IT-kogukonna algatuste kohta. Sündmused viivad kurssi IT-maailmas toimuvaga. Ja lõpuks on soovitused veebikeskkondade kohta, et iseõppijana end proovile panna ning näiteks mõne programmeerimiskeele õppimist alustada.

Veebilehe materjalid on valminud ITL-il koostöös Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi, SA Innove, Psience OÜ ja PR Strategies OÜ-ga. Ametikirjeldused on koostatud Euroopa Sotsiaalfondi toel. Veebilehe lõi ITL-i tellimusel APEK Digital.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755