Autor: ITuudised.ee • 15. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidul on uus president

Foto: Meeli Küttim
Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) uus juhatus valis 15. mail liidu presidendiks äritarkvara ettevõtte Columbus Balti regiooni juhi Ivo Suursoo. Asepresidendi ametis jätkab AS Levira juhatuse esimees Tiit Tammiste.

Ivo Suursoo on varem osalenud ITL-i aukohtu töös selle esimehena.

Uus juhatus keskendub kahele põhiteemale: info- ja telekommunikatsiooni tehnoloogia rakendamine saab päästa Eesti majanduse ning Eesti kui maailma e-riik number üks.

„Oleme ITL-is veendunud, et majanduse üheks olulisemaks käivitajaks saab olla erasektori digitaliseerimise kasv, läbi mille kasvab efektiivsus, mis omakorda on majanduskasvu aluseks,“ täpsustab uus president Ivo Suursoo. „Samuti näeme olulisena Eesti rolli maailma number üks e-riigina, mille juures peame oluliseks nii e-teenuseid kui ka efektiivse riigi mudeli arendamist. ITL jätkab ka tugeva panuse andmist valdkonna seadusloomesse.“

Liidu järgneva kahe aasta arengu- ja tegevuskava koostatakse ning kinnitatakse juunikuu jooksul.

9-liikmelisse juhatusse kuuluvad lisaks Ivo Suursoole ja Tiit Tammistele veel Ericsson Eesti AS juhatuse esimees Seth Lackman, Baltic Computer Systems AS juhataja Ants Sild, Skype juhatuse liige Andrus Järg, Telia Tehnoloogiaüksuse võrgu ja infrastruktuuri arenduse juht Toivo Praakel, AS Nortal juhatuse liige Andre Krull, AS Datel juhatuse esimees Urmas Kõlli ja OÜ GoSwift juhatuse esimees Hannes Plinte.

ITL on vabatahtlik organisatsioon, mille peaeesmärgiks on ühendada Eesti infotehnoloogia- ja telekommunikatsioonifirmasid, arendada nende koostööd Eesti suundumisel infoühiskonda, esindada ja kaitsta liikmesfirmade huvisid ning väljendada nende ühiseid seisukohti. Liidul on 82 liiget.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755