11. september 2017

Ivo Suursoo: Kas Eesti majandust on vaja päästa?

ITLi president Ivo Suursoo
Autor: SMN

Eesti Infotehnoloogia- ja Telekommunikatsiooni Liidu president Ivo Suursoo küsis 8. septembril toimunud Santa Monica Networks poolt korraldatud IKT konverentsil “Security Day” oma ettekandes, kas Eesti majandust on vaja päästa?

SKP kasv selle aasta II kvartalis võrreldes möödunud aastaga oli rohkem kui 5%. Tööstustoodangu I poolaasta mahukasv oli 11,6%, mis oli euroala kiireim. Ilusad tulemused, kuid kas praegune majanduskasv on jätkusuutlik?

Meie praegust üldist kasvu veab suuresti ehitusturu kasv. Positiivse poole pealt peab välja tooma, et Eesti on e-riigina endiselt tipus - uhkusega saame öelda, et avaliku sektori digitaliseerituses on Eesti riigina maailmas esimesel positsioonil. 

Paraku ei ole laialt levinud statistiline teadmine, et erasektori digitaliseerimise poolest on Eesti ELis pigem tagumiste riikide hulgas. 

Suursoo rõhutas: "Järeldus on ju selgelt ühene. Sõltumata sellest, kuidas majandus kasvab või milline pidu käib ehituses, IT sektoril on olemas roll, et luua jätkusuutliku majanduskasvu tingimused.”.

Ta lisas: “Me peame digitaliseerima Eesti majanduse. Kui me ei muuda Eesti tööstust lähiajal digitaalseks, siis meie majanduse SKP üks suuremaid mootoreid ei ole lähitulevikus enam konkurentsivõimeline.”

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112