Autor: ITuudised.ee • 31. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CGI soovib omandada Helsingi börsil noteeritud tarkvarafirma

Foto: CGI Eesti
Eestis esindatud globaalne tarkvarafirma CGI on teinud pakkumise Helsingi börsil noteeritud Affecto grupi aktsiate omandamiseks. Tehingu hinnanguline väärtus on 98 miljonit eurot. Affecto kuulub Põhjamaade juhtivate ärianalüüsi ja infohaldamise lahendusi ning teenuseid pakkuvate ettevõtete hulka, kellel on Skandinaaviamaades, Lätis, Leedus ja Poolas kokku üle tuhande töötaja.

„Plaanitav omandamistehing toetab CGI kiire kasvu strateegiat ja tugevdab veelgi ettevõtte konkuentsieelist keeruliste äritarkvara ja süsteemiintegratsiooni projektide teostamisel,“ sõnas CGI Eesti äriarendusjuht Mart Mäe. „CGI jõulise kasvu eesmärke on lisaks loomulikule kasvule toetanud ka hoolikalt valitud liitumis- ja ostutehingud sobivates strateegilistes suundades. Affecto on meie regioonis väga tuntud tegija ning nende oskusteave ja erialane kogemus on väärtuslik täiendus CGI tänasele võimekusele, mis võimaldab meil olla klientidele veel kasulikum.“

CGI poolt Affecto grupi aktsionäridele tehtud aktsiate ostupakkumise hinnaks oli 4,55 eurot aktsia kohta, mis oli 29,3 % kõrgem aktsia sulgemishinnast ostupakkumisele eelneval päeval. Kui aktsionärid järgivad ettevõtte juhtkonna soovitust pakkumine vastu võtta ja tehing ka järelevalveorganite heakskiidu saab, tähendab see olulist täiendust CGI Põhja-Euroopa 8000 töötajale. Täna on Affectol üle tuhande töötaja Soomes, Rootsis, Taanis, Norras, Poolas, Lätis ja Leedus ning ettevõtte aastakäive ligi 120 miljonit eurot ning eriti tugevad ollakse ärianalüüsi süsteemide ja veebipõhiste operatiivsüssteemide arenduse vallas.  

Potentsiaalne tehing ei hõlma ettevõtet Affecto Estonia, mis müüdi emaettevõtte poolt Eesti tegevtöötajatele vähem kui aasta tagasi.

1976. aastal asutatud CGI on globaalne IT- ja äriteenuseid pakkuv ettevõte, mis tegeleb kõrgtasemel ärikonsultatsiooni, süsteemide integratsiooni ning outsourcing teenuste pakkumisega. CGI tooteportfelli kuulub üle150 unikaalse tarkvarateenuse ja -lahenduse ning 40 riigis töötab 68 000 spetsialisti. Eestis on CGI tegutsenud üle 20 aasta ning ettevõtte Tallinna ja Tartu kontoris töötab täna 210 spetsialisti.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052